Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkend na karvinských silnicích

Pátek

Před dvacátou hodinou, na sídlišti městské části Hranice v Karviné, byl policisty ve vozidle kontrolován cizí státní příslušník. Pozitivní hodnota po dechové zkošce byla 1,82 promile alkoholu. Odběru krve se 48letý cizinec podrobil.

O tři hodiny později v Orlové na Slezské ulici policisté zastavovali řidiče vozidla Škoda Felicia. Řidič nereagoval a policistům z dopravního inspektorátu začal ujíždět po ulici Slezské, Nádražní. Ostravské až se dostal na ulici Na Stuchlíkovci, kde sjel do lesoparku na chodník. Řízení vozidla nezvládl a sjel do příkopy. Policisté použili jeden z donucovacích prostředků - hrozbu střelnou zbraní, a to už řidič (1987) vystoupil dobrovolně. Dechová zkouška byla pozitivní, naměřená hodnota 0,32 promile alkoholu v dechu.

Sobota

Necelé dvě hodiny po půlnoci v Českém Těšíně policisté zastavili řidiče (1976) vozidla Škoda 105 L, který nemá za volantem co dělat. Rozsudkem Okresního soudu v Šumperku mu byl uložen trest zákazu činnosti spočívajcící v zákazu řízení motorových vozidel do roku 2010.  Muž byl převezen na Protialkoholní záchytnou stanici do Karviné, kde odmítl jak dechovou zkoušku, tak odběr krve.

V Bohumíně kolem 7.30 hodin na silnici ulice 9. května byl zastaven řidič (1985) renaultu, kterému byl uložen zákaz řízení motorových vozidel na 42 měsíců, tedy do roku 2011. Hodnota orientační zkoušky  ukázala 1,40 promile alkoholu v dechu.

Odpoledne na Selské ulici v Havířově-Městě policisté zastavili opilou řidičku (1973) vozidla Fiat Punto. Hodnota alkoholu v jejím dechu byla 1,42 promile, po 40 minutách 1,49.

Neděle

Hodinu po půlnoci na Jablunkovské ulici v Českém Těšíně byl policisty kontrolován řidič (1964) škody. Alkotester se zastavil na 2,01. Muž byl uložen k vystřízlivění na Protialkoholní záchytné stanici v Karviné, s odběrem krve souhlasil.

vytisknout  e-mailem