Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Jičínsku

JIČÍNSKO - Použil svérázný způsob nákupu. Metodu "cibule" 

Uplynulý víkend byl na Jičínsku nabitý událostmi. Policisté prošetřovali několik desítek oznámení, šetřili přestupky a přečiny a v neposlední řadě je zaměstnali i opilí řidiči.

 
Pátek 4. listopadu 2011
OPILÝ ŘIDIČ - Jednoho z nich kontrolovali policisté před třetí hodinou ranní v Jičíně v  Hradecké ulici. Jednalo se  o sedmadvacetiletého muže, který řídil nebo se spíše snažil řídit osobní vozidlo Škoda Felicia. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,7 promile alkoholu. Z tohoto důvodu se musel na místě rozloučit se svým řidičským průkazem. Na jak dlouho, o tom teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
KRÁDEŽ POČÍTAČE - V dopoledních hodinách vnikl neznámý pachatel v Jičíně v Denisově ulici do neuzamčené kanceláře, kde z pracovního stolu odcizil notebook Asus černé barvy v hodnotě nejméně 6 tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení. 
 
KRÁDEŽ ŽELEZNÉHO ŠROTU - Během noci vnikl neznámý zloděj na soukromý pozemek u jedné z rekreačních chalup v Červené Třemešné, kde odcizil propanbutanovou lahev a dále se dostal do stodoly, ze které si odnesl železný šrot. Po pachateli pátrají hořičtí policisté, kteří případ šetří jako přečin porušování domovní svobody.
 
DRZÝ ZLODĚJ - Po poledni úřadoval v Hořicích neznámý pachatel, který na náměstí okradl devětačtyřicetiletou ženu. Z igelitové tašky, kterou držela v ruce, jí odcizil peněženku s hotovostí, platebními kartami a osobními doklady. Za přečin krádeže hrozí pachateli až dva roky vězení.     

SLOVNÍ NAPADENÍ - V odpoledních hodinách se obrátila na policii v Hořicích starší žena s tím, že ji v Riegrově ulici slovně napadl muž. Dle jejího vyjádření ji měl sprostě urážet a vyhrožovat fyzickým napadením. K celé věci se vyjádřil i údajný útočník, který kromě toho, že měl v dechu přes 0,9 promile alkoholu uvedl, že ženě vůbec nevyhrožoval, pouze jí několikrát sdělil, aby ho přestala pomlouvat. Na čí straně je pravda, teď zjišťují hořičtí policisté.
 
VANDAL V LUKAVCI - V podvečerních hodinách úřadoval v Lukavci neznámý vandal, který vnikl na soukromý pozemek, kde rozbil čelní skla u dvou zaparkovaných vozidel Volkswagen Scirocco a Volkswagen Golf. Majitel vyčíslil škodu na 3 tisíce korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.

 
Sobota 5. listopadu 2011
POŽÁR TRAKTORU - Před jednou hodinou ranní  došlo v  objektu jedné z firem v Libáni k požáru traktoru, který se navíc samovolně rozjel a narazil do zaparkovaného osobního vozidla a garáže. Na místo vyjeli jak policisté, tak i hasiči, kteří požár po několika minutách zlikvidovali. Věc si na místě převzal vyšetřovatel hasičů, který jako předběžnou příčinu určil závadu na elektroinstalaci.
 
ŽEBRAJÍCÍ BEZDOMOVCI - Po poledni obtěžovali dva opilí bezdomovci před jedním z obchodních domů v Nové Pace zákazníky, po kterých žádali peníze. Na místo vyjeli policisté, kteří každému z bezdomovců uložili  blokovou pokutu ve výši. 500 korun.  Je otázkou, zda ji budou mít z čeho uhradit.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - V odpoledních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Dolní Nové Vsi osobní vozidlo Kia, které řídil šestadvacetiletý muž.  Za volantem neměl co dělat, neboť má rozhodnutím Městského úřadu v Nové Pace vysloven do roku 2012 zákaz řízení všech motorových vozidel. Stejný zákaz má vysloven i Magistrátem  města Mladá Boleslav a Okresním soudem v Jičíně, který na něj navíc vydal  příkaz k zatčení. Z tohoto důvodu řidič skončil na policejní služebně a poté před soudem, odkud byl propuštěn na svobodu.  Ještě předtím se podrobil testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyzněl pozitivně. Za to, že nerespektoval zákaz řízení motorových vozidel, si  vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za jízdu pod vlivem omamných a psychotropních látek mu ve správním řízení hrozí peněžitý trest. 
 
ŘIDIČ NERESPEKTOVAL ZÁKAZ ŘÍZENÍ - Dalšího hříšníka, který měl vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, kontrolovali policisté po sedmnácté hodině v Jičíně v Konecchlumského ulici. Byl jím pětatřicetiletý řidič osobního vozidla Opel Vectra, který si rovněž vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
ZLODĚJ "CIBULÁŘ" - Zvláštním způsobem nakupoval v  podvečerních hodinách asi dvacetiletý mladík v jedné z prodejen se sportovním oblečením v Jičíně.  Zvolil metodu „cibule“, kdy si v kabince oblékl vybrané kalhoty a naně si pak natáhl  ještě svoje. Takto oblečen se poté snažil prodejnu opustit, což se mu ale  nepodařilo. Na jeho podivné chování totiž jeden ze zákazníků upozornil obsluhující pracovnici, která mladíka  vyzvala, aby odcizené zboží vrátil. Ten sice nejdříve odešel do kabinky, ale poté si vše rozmyslel a prodejnu opustil. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
NESHODY V RODINĚ - V pozdních nočních hodinách vyjeli muži zákona do  Dobšic, kde řešili neshody mezi dvěma bratry. Oba si posilněni alkoholem vyčítali, co se dalo. Nakonec jim policisté doporučili, aby si své věci vyjasnili v klidu, bez emocí a alkoholu na neutrální půdě. Oba kupodivu s návrhem souhlasili. 
 
Neděle 6. listopadu 2011
MANŽELSKÉ NESHODY - Po třetí hodině ranní se obrátila na policii žena ze Staré Paky s tím, že ji napadá opilý manžel, který se vrátil z restaurace domů. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití.
 
KRÁDEŽ NAFTY - Během noci vnikl neznámý pachatel do objektu jedné z firem v obci Brdo, kde ze šesti zaparkovaných traktorů odcizil 105 litrů motorové  nafty v hodnotě nejméně 3.300 korun. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti majetku. 

 
O LEŠENÍ JE STÁLE ZÁJEM - V dopoledních hodinách vyjeli muži zákona do Kumburského Újezdu, kde   neznámý pachatel odcizil ze soukromého pozemku několik kostek haki lešení a část pozinkovaného lešení. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 46 tisíc korun. Kdo má krádež na svědomí a kde lešení skončilo, teď vyšetřují novopačtí policisté.
 
USMRCENÉ TELE - Hořičtí policisté pátrají po neznámém  zloději, který v noci vnikl do  objektu jedné z firem ve Třtěnicích, kde odcizil asi 130kilogramové tele. Zvíře na nezjištěném místě usmrtil a vyvrhl,  hlavu a vnitřnosti pak pohodil na cestě u místního hřbitova. Majitel vyčíslil škodu na  téměř 10 tisíc korun. Za přečin krádeže hrozí pachateli až dva roky vězení.
 
VLOUPÁNÍ DO CHALUPY - Před šestnáctou hodinou vyšetřovali policisté vloupání do rekreační chalupy v Bystřici, kde neznámý pachatel odcizil vodovodní baterie, kovové pláty z kamen a další věci. Celková škoda byla vyčíslena na 10 tisíc korun. Po zloději pátrají kopidlenští policisté, kteří případ šetří jako přečin krádeže a porušování domovní svobody.
 
KRÁDEŽE V OBCHODECH - Do jedné z prodejen v Jičíně na autobusovém nádraží se vydala v podvečerních hodinách sedmadvacetiletá žena, která zde odcizila kabát v hodnotě 700 korun. K její smůle ji přímo při krádeži odhalila obsluhující pracovnice, která vše oznámila na policii. Hlídka věc vyřídila na místě blokovou pokutou ve výši jeden tisíc korun.
Další nepoctivý zákazník úřadoval v jedné z prodejen v Hradecké ulici, kde pro změnu odcizil lahev vína v hodnotě 29 korun. Ani on nebyl úspěšný, neboť ho přímo při krádeži odhalili pracovníci bezpečnostní služby. Na místo vyjeli strážníci městské policie, kteří věc vyřídili v blokovém řízení. 
 
DUCHOVÉ NEJSOU - Večer se obrátila na policii starší žena ze Sobotecka s tím, že ji chce syn vystěhovat z domu. Hlídce, která vyjela na místo, pak uvedla, že ji nikdo nechce z domu vystěhovat, ale že ji často zvoní telefon, a když ho zvedne, tak se nikdo neozve. Z tohoto důvodu má obavu, aby to nebyli duchové. Policisté ženě vysvětlili, že žádní duchové nejsou, a že se nemusí bát.
 
nprap. Hana Klečalová
7. listopadu 2011 v 16:10

 

vytisknout  e-mailem