Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Jičínsku

Hledaná žena se ukrývala v peřinách 

 
Během uplynulého víkendu přijali policisté na lince 158 sedm desítek hovorů, vyšetřovali trestné činy a přestupky a v neposlední řadě je zaměstnali i opilci.

V pátek 20. února vyjeli v ranních hodinách novopačtí policisté do obce Brdo, kde na pozemku jedné z firem našli dělníci značně zkorodovanou nábojnici. Muži zákona neponechali nic náhodě a na místo okamžitě přivolali pyrotechnika. Ten po důkladné prohlídce zjistil, že se jedná o nevystřelený dělostřelecký granát, který si převzal k likvidaci.
Strach z hospodářské krize zřejmě měla devětatřicetiletá žena v Hořicích, která se vydala na „nákup“ do jednoho z obchodních domů. Jejím cílem bylo oddělení lihovin, kde z regálu odcizila 15 lahví Rumu v celkové hodnotě 1.635 Kč. I když se snažila být nenápadná a lahve si postupně ukládala o přineseného batohu, přesto nic z obchodu nevynesla. K její smůle ji totiž při krádeži odhalil obsluhující personál, který vše oznámil na policii. A tak nejenže musela žena „rumík“ vrátit, ale navíc odešla s pokutou ve výši 1 tisíc korun.
V odpoledních hodinách oznámila na linku 158 mladá žena z Valdic, že jí někdo z bytu odcizil větší finanční hotovost. Nakonec se žádná krádež nekonala, protože peníze žena společně se svým přítelem našla na jiném místě
Na odstavené nákladní vozidlo za železničním přejezdem v Ostroměři upozornil v odpoledních hodinách náhodně projíždějící řidič. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že zde řidič nezastavil z důvodu poruchy, ale proto, že mu „došly“ pohonné hmoty. A tak mezitím co se vydal k nejbližší benzínové čerpací stanici pro naftu, řídili provoz v tomto nebezpečném úseku policisté.
Zajímavé oznámení učinil další řidič, který náhodně projížděl Novou Pakou. V Kumburské ulici ho zastavila starší žena s tím, že má vykradený byt. Řidič okamžitě zareagoval a vše oznámil na linku tísňového volání. Muži zákona, kteří na místo vyjeli, zjistili, že k žádné krádeži nedošlo, a že se tvrzení nemocné ženy nezakládá na pravdě.
Na nebezpečné chování posádky vozidla Transportér Multivan, které jelo v podvečerních hodinách ve směru od Mladé Boleslavi na Jičín upozornil náhodně projíždějící řidič. Dle jeho vyjádření létaly z oken plechovky od piva, které ohrožovaly ostatní účastníky silničního provozu. I když policisté hned vyjeli na místo, přesto vozidlo nikde nezaznamenali.
Na špatný stav vozovky mezi Jičínem a obcí Studenec si stěžoval jeden z řidičů, kterému se nelíbila vrstva rozježděného sněhu. Věc byla předána pracovníkům správy a údržby silnic.
Po jednadvacáté hodině vyjeli policisté do jedné z heren v Nové Pace, kde si obsluha nevěděla rady s dvěma mladíky. Oba se chovali velmi nevhodně, opakovaně tropili výtržnost a přitom slovně napadali obsluhující personál. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití.
„Dobrý večer, pošlete sem pořádkovou jednotku“, tak začal hovor na lince 158 jeden z pořadatelů hasičského bálu v Mlázovicích. Mužská část osazenstva se totiž místo k tanci nechala strhnout ke rvačce a vzhledem k tomu, že je pořadatelé nedokázali zvládnout, oznámili vše na policii. Z tohoto důvodu vyjelo na místo několik policejních hlídek. Nakonec vyšlo najevo, že zde došlo pouze k potyčce mezi několika hosty, které pořadatelé vyvedli ven ze sálu. Zde jim pak policisté řádně domluvili a nasměrovali k domovu.

I když sobota 21. února nebyla tak pestrá jako pátek, přesto měli policisté co dělat.
V časných ranních hodinách vyjeli spolu se záchrannou službou v Jičíně do Ruské ulice, kde se měl jeden z hostů zranil na hlavě. Na místě muži zákona zjistili, že opilý, pětatřicetiletý muž ztratil rovnováhu, přičemž upadl a hlavou rozbil skleněnou výplň dveří.. Lékařskou pomoc odmítl a obsluhujícímu personálu slíbil, že škodu uhradí.
V odpoledních hodinách oznámil na linku 158 strojvedoucí, že při projíždění pod mostem u Hořic spadl na vlak kámen. Dále uvedl, že na konstrukci mostu viděl další vyrovnané kamení. Hlídka, která vyjela na místo, však žádné kamení ani nic jiného nenašla.
Ve večerních hodinách oznámil na linku tísňového volání anonym, že se v jednom z domů ve Vysokém Veselí v ulici Profesora Seemana zdržuje žena, která je v pátrání. Hlídka na uvedené adrese skutečně našla jednadvacetiletou ženu zastlanou v peřinách v úložném prostoru postele. Vzhledem k tomu, že na ní byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody, putovala ještě téhož dne do věznice v Hradci Králové.
Ve večerních hodinách vyjeli policisté v Jičíně do Prachovské ulice, kde se po zahradě rodinného domu měly pohybovat tři osoby. I když hlídka na místě nikoho podezřelého nenašla, přesto se na uvedenou lokalitu v průběhu noční objížďky zaměřila.

neděli 22.února byl na Jičínsku celkem klid.
V časných ranních hodinách vyjeli novopačtí policisté do obce Pecka, kde došlo k fyzickému napadení jednoho z hostů diskotéky. Na místo vyjela i záchranná služba, která zraněného mladíka převezla na ošetření do jičínské nemocnice. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
V dopoledních hodinách šetřili policisté krádež dvou elektromotorů, které odcizil dosud neznámý zloděj v Dřevěnici. Po třinácté hodině vyjeli do jednoho z obchodních domů v Jičíně v Hradecké ulici, kde pracovníci místní ostrahy odhalili nepoctivou zákaznici. Ta zde odcizila potraviny v hodnotě nejméně 600 Kč. Přivolaná hlídka věc na místě vyřídila blokovou pokutou ve výši 1 tisíc korun. Další nepoctivý zákazník úřadoval v obchodním domě v Jičíně na autobusovém nádraží, kde pro změnu odcizil elektroniku v hodnotě nejméně 700 Kč. I on byl patřičně odměněn blokovou pokutou ve výši 1 tisíc korun.
V odpoledních hodinách se dostavil na policii v Sobotce mladík s tím, že byl v noci na místní diskotéce fyzicky napaden jedním z vyhazovačů, a to poté, co ho obsluhující personál nařkl z rozbití několika půllitrů. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
nprap. Hana Klečalová
23. 2. 2009


vytisknout  e-mailem