Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na horách

TRUTNOVSKO – Policisté šetří krádeže lyží a snowboardů. 

Během uplynulého víkendu policisté přijali několik oznámení o krádeži lyžařského či snowboardového vybavení. První případ policisté evidují ve Svobody nad Úpou, když jim v sobotu 26. ledna jeden z návštěvníků hor oznámil krádež snowboardu z lyžárny hotelu v Jánských Lázních. Škodu si majitel vyčíslil na téměř 10 tisíc korun. Dosud neznámý lapka úřadoval i v Horní Malé Úpě, tentokrát na jednom z parkovišť, kde ze dvou střešních boxů zaparkovaných vozidel odcizil dvěma rodinám lyžařské a snowboardové vybavení za bezmála 30 tisíc korun.

Policisté v obou případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež a nyní provádí důkladné šetření. Pachateli či pachatelům pak v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Muži zákona dále zadokumentovali ještě dva přestupkové případy krádeží lyží a to v Janských Lázních a Vrchlabí. Z volně přístupných prostor ubytovacích zařízení tu neznámý poberta odcizil celkem dva páry sjezdových lyží. V obou případech škoda nepřesáhla hranici pět tisíc korun.

V těchto případech může pachateli či pachatelům hrozit u přestupkové komise uložení peněžitého trestu.

nprap. Lukáš Vincenc
28. ledna 2019, 10:45

vytisknout  e-mailem