Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Chrudimsku

Nalezen funkční granát z druhé světové války 

Během uplynulého víkendu zaznamenali policisté z chrudimského regionu jedenáct trestných činů a sedmnáct přestupků. Na tísňovou linku 158 přijali operační důstojníci celkem 99 telefonátů, z nichž pro práci policie bylo využito 55.
 
Nejčastěji řešili policisté přestupky v dopravě. Někteří řidiči nebyli opět za jízdy připoutáni bezpečnostním pásem a dokonce v jednom případě neměl řidič připoutané dítě. Policisté při silniční kontrole narazili také na řidiče, který neměl platnou technickou kontrolu vozidla. V Chroustovicích, Heřmanově Městci a v obci Srní načapali policisté nezodpovědné řidiče s alkoholem. Naměřené hodnoty alkoholu v dechu byly v rozmezí 0,4 – 0,6 promile. Samozřejmě, že všem řidičům policisté zakázali další jízdu.
 
Druhou nejpočetnější skupinou přestupků byly přestupky proti majetku – krádeže a poškození cizí věci. V obci Stradouň odcizil neznámý pachatel přívěsný vozík v hodnotě 30.000 Kč. Na hudebním festivalu ve Svojšicích odcizil neznámý pachatel z volně přístupné šatny pro účinkující a pořadatele batoh s mobilním telefonem, MP3 přehrávačem a osobními věcmi, čímž způsobil poškozenému škodu za 5.300 Kč. V Hlinsku poškodil neznámý pachatel osobní automobil a v Chrudimi pro změnu poničil neznámý vandal dveře skladu jedné z místních prodejen potravin.
 
Hlinečtí policisté se zabývají případem, kdy dvě neznámé ženy okradly 92letého muže. Pachatelky oblečené jako zdravotní sestry vešly bez svolení dne 11. 9. 2009 v dopoledních hodinách do rodinného domku poškozeného. Pod záminkou, že nesou přeplatek peněz z daně z nemovitosti ve výši 6.000 Kč. Vytáhly 10.000 Kč a po poškozeném požadovaly vrácení 4.000 Kč. Muž šel pro uschované peníze. Nevšiml si však, že jedna z žen ho sleduje. Když vytáhnul své naspořené finance, bez milosti mu je žena sebrala a společně s druhou podvodnicí odešly. Okradenému zbyly jen oči pro pláč. Podvodnice a zlodějky v jedné osobě ho oloupily o 36.400 Kč.
 
Policisté z Heřmanova Městce měli o víkendu nahlášen případ nalezeného granátu. Ten byl pyrotechnikem označen za funkční.
 
Policisté ze skupiny dopravních nehod vyjížděli během víkendu ke třem dopravním nehodám. U jedné došlo k lehkému zranění. Nikdo jiný z účastníků nebyl zraněn. Dvě nehody způsobily srnky, které řidičům vběhly přímo do jízdní dráhy. Celkové škody jsou vyčísleny na 147.000 Kč. 
por. Mgr. Tesař Jiří
14. 9. 2009

vytisknout  e-mailem