Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Chrudimsku

Dokumentace rozsáhlé trestné činnosti 

Nejrozsáhlejším případem o uplynulém víkendu bylo dokumentování série trestné činnosti na Sečsku. Od ledna do května zde docházelo k vykrádání rekreačních chat. Policisté zjistili pravděpodobného pachatele, policejní komisař mu sdělil obvinění z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci a obviněný byl eskortován do vazební věznice.
Během víkendu bylo ohlášeno několik krádeží vloupáním do prodejny, administrativní budovy, zahradního domku. Ztratily se součásti k nákladnímu vozidlu, ukradeno bylo jízdní kolo ze sklepa v Chrudimi a krádež jízdního kola ve Skutči z chodby domu. Pořádková policie během běžného výkonu služby dohlížela také na silniční provoz. Policisté uložili celkem 23 blokových pokut. V pátek v nočních hodinách probíhala dopravní akce. Dopravní policie šetřila o víkendu pouze dvě nahlášené dopravní nehody. Od jedné nehody řidič ujel. Podnapilé řidiče zjistila policejní hlídka v Třemošnici a policejní hlídka v Chrudimi.
Také prověřovali 10 přestupků na úseku občanského soužití a majetkového charakteru. Ke krádeži měděného plechu došlo v Třemošnici, kdy neznámý pachatel ze střechy přístavku u kostela odcizil 8 metrů plechu a přitom shodil a rozbil 15 kusů střešních tašek. Způsobená škoda je asi 2.300 Kč. Poškození pneumatik u zaparkovaného vozidla způsobil neznámý pachatel v Chrudimi v Husově ulici. Způsobená škoda činí 1.000 Kč.
V neděli v šest hodin ráno  bylo na policii v Chrudimi oznámeno, že u železničního přejezdu mezi obcemi Hrochův Týnec a Stíčany leží muž. Po příjezdu policie byla již na místě zdravotní záchranná služba, která prováděla vyšetření muže. Bylo zjištěno, že 24letý mladík je pod vlivem alkoholu, zraněn nebyl. Dechovou zkouškou mu byla naměřena hodnota 2,86 promile. Dle vyjádření lékařky mladík nepožadoval další ošetření a převozu na záchytku je schopen. Vzhledem k tomu, že podnapilý muž ohrožoval svůj život a zdraví byl převezen na Protialkoholní záchytku do Pardubic.
nprap. Věra Hamáčková
1.6.2009

vytisknout  e-mailem