Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Chrudimsku

Převládaly krádeže jízdních kol ze sklepů a sklepních kójí 

O uplynulém víkendu policisté přijali celkem šest oznámení o krádeží vloupáním do sklepních kójí, odkud neznámí pachatelé odcizili celkem sedm jízdních kol. Všechny případy se staly v Chrudimi. Celková škoda v těchto případech činí 65.000 Kč.
V neděli po dvanácté hodině přijali na obvodním oddělení v Chrudimi oznámení o nálezu munice v lesním porostu na Podhůře. Pyrotechnik Krajského ředitelství policie se dostavil na místo nálezu a  munici si převzal. Jedná se zřejmě o funkční minometný granát ráže 82 mm z období druhé světové války.
Od 2.7.2009 policisté pátrali po 14leté svěřenkyni jednoho dětského domova se školou. Dne 9.7.2009  ji vypátrali  policisté ve Znojmě. Následující den byla předána do dětského domova.  Celostátní pátrání bylo odvoláno a spis se uzavřel. Opětovně dívka utekla dne 12.7.2009 v dopoledních hodinách. Znovu se tedy rozjel administrativní kolotoč a bylo vyhlášeno celostátní pátrání.
 
Na Skutečsku zase neznámý zloděj vykradl tři osobní vozidla, zaparkovaná v lesním porostu mezi obcí Proseč a Budislav. Celková škoda je odhadována na 50.000 Kč. Dalším trestným činem, který šetřili skutečští policisté bylo poškození billboardu v Luži. Neznámý vandal dlažební kostkou prorazil na několika místech billboard z PVC, čímž způsobil škodu ve výši 15.000 Kč. V prodejně smíšeného zboží ve Skutči  ukradl neznámý pachatel mobilního telefon.  Zloděj telefon odcizil za provozu  z prodejního pultu, kde byl volně odložený.
 
Hlinečtí policisté asistovali při převozu 47letého muže na psychiatrii do Pardubic  Muž byl agresívní, doma rozštípal sekerou dveře a napadal členy rodiny. Proto lékař rychlé zdravotnické služby Hlinsko požádal policisty o zajištění bezpečnosti personálu při převozu.
Dále hlinečtí policisté o víkendu prověřovali trestný čin Maření výkonu úředního rozhodnutí, ze kterého je podezřelý muž ze Žďáru nad Sázavou.. Kontrolou zjistili, že řidič osobního vozidla pozbyl platnosti řidičského oprávnění pro dosažení 12 bodů dle bodového hodnocení a řidičský průkaz na výzvu neodevzdal.  Ve fázi prověřování je také trestný čin Zanedbání povinné výživy, které bylo na Obvodní oddělení Policiie ČR v Hlinsku doručeno z Úřadu práce v Prachaticích. Nezodpovědný otec neplatí výživné na své dvě dcery a dluží tak částku ve výši téměř 31.000 Kč.
 
Oznámeno či policisty zjištěno bylo 25 přestupků, převládaly přestupky porušování občanského soužití a  přestupky majetkového charakteru.
Dne 10.7.2009 v odpoledních hodinách  neznámý pachatel rozbil pět skleněných výplní oken u prodejny masa v Heřmanově Městci a v pozdních nočních hodinách rozbil neznámý vandal okno u pokoje v domově pro seniory v Heřmanově Městci.
Heřmanoměstečtí policisté v sobotu v 1:30 řešili jízdu pod vlivem alkoholu. Mladý řidič se však s nimi odmítal bavit, odmítal jim předložit doklady potřebné k řízení vozidla a nechtěl prokázat svoji totožnost. Policistům oznámil, že jde domů spát. Na policejní výzvy nereagoval a stále se snažil od vozidla odejít. Aby policisté muže umravnili a uvědomil si s kým mluví,  upozornili ho, že pokud nepředloží doklady k prokázání totožnosti bude použito donucovacích prostředků a bude předveden na policejní služebnu. Stále mu to asi nedocházelo a tak policisté použili hmaty a chvaty a nasadili mu služební pouta. Pak následoval převoz na policejní stanici. Tam policisté zjistili jeho totožnost. Vzhledem k tomu, že se odmítl podrobit dechové zkoušce, policisté mu zadrželi řidičský průkaz a další jízdu s vozidlem mu zakázali. Po provedení všech úkonů byl po dvaceti minutách propuštěn.
nprap. Věra Hamáčková
13.7.2009
 
 

vytisknout  e-mailem