Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Chrudimsku

Drobná trestná činnost, úmrtí muže, dopravní akce 

Policisté chrudimského regionu od pátku do neděle přijali oznámení o osmi trestných činech a devatenácti přestupcích.
Policisté obvodního oddělení v Chrudimi při běžném výkonu služby zjistili čtrnáct řidičů, kteří se dopustili přestupku. Všechny přestupky vyřídili na místě uložením blokové pokuty viníkům.
Trestná činnost byla především drobného charakteru, žádný závažný případ nebyl nahlášen. Šlo především o krádež peněženky před prodejnou, krádež nafty za 1.400 Kč, krádež remitendy, rozbití výlohy ve Skutči v hodnotě 10.000 Kč. Věnovali se také starším případům jako bylo ublížení na zdraví v obci Tasovice z  března 2009, původně šetřený jako přestupek. Na základě lékařských zpráv a pokynu státního zástupce byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví. Podezřelým je 35letý muž z okresu Chrudim.
V pátek chrastecká policejní hlídka vyjela v nočních hodinách do obce Bor u Chroustovic, kde byl ohlášen požár v domě. Dále policisté ukončili spisy šetřené ve zkráceném přípravném řízení. Jednalo se o trestné činy Ohrožení pod vlivem návykové látky.
V neděli  byl volán do obce Miřetice policejní výjezd k případu  úmrtí 66letého muže. Muž byl nalezen ve své chatě mrtev. Sousedi muže naposledy viděli dne 23.6.2009. Přivolaný lékař konstatoval smrt z neznámé příčiny a nařídil zdravotní pitvu. Policisté ohledali místo činu a pořídili fotodokumentaci.
Dopravní policisté společně s pořádkovou policií provedli dvě dopravní akce. V pátek dohlíželi na přechody pro choce v souvislosti z ukončením  školního roku  a v sobotu v nočních hodinách kontrolovali řidiče. Především se zaměřovali na požívání alkoholu před jízdou.  
Na operační středisko chrudimské policie se dovolalo 140 občanů. Pouze v průměru polovina uvedla údaje a informace potřebné v práci policie.
nprap. Věra Hamáčková
29.6.2009
 
 

vytisknout  e-mailem