Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Chrudimsku

Převládaly přestupky - fyzické napadení 

Od pátku do neděle policisté Chrudimského regionu zaevidovali 12 trestných činů – vloupání do restaurace, krádež batohů, vloupání do osobního vozidla, krádež jízdního kola, zanedbání povinné výživy, ublížení na zdraví při dopravní nehodě. Šetřili 27 přestupků. Z tohoto počtu bylo 10 přestupků spácháno na úseku občanského soužití – to znamená , že se jednalo o přestupky, kdy násilník vyhrožoval fyzickým napadením, 11 přestupků bylo vyřízeno v dopravě a přestupci zaplatili blokovou pokutu, ve čtyřech případech došlo ke krádež věci. O víkendu také probíhala v Chrudimi pouť.  Z hlediska policie proběhla v klidu. Nebylo přijato žádné oznámení, ať trestný čin či přestupek, kdy by byli občané napříkald okradeni nebo  byla spáchána jiná trestná činnost v souvislosti s poutí.
 
V pátek Hlinečtí policisté pátrali po 16leté dívce, která odešla z domova. V odpoledních hodinách se matce podařilo kontaktovat dívku na telefon. Domluvily se spolu a matka si dceru vyzvedla na nádraží v Heřmanově Městci. Pak se dostavily na obvodním oddělení v Hlinsku k sepsání záznamu,. Pátrání po pohřešované bylo odvoláno.
V Chrudimi v jenom bytě byli dne 7.8.2009 v dopoledních hodinách vypátrání dva 16letí svěřenci dětského domova. Po provedení všech služebních úkonů byli kolem  patnácté hodiny předáni vychovateli dětského domova.
 
S podnapilými osobami měli co do činění policisté z obvodního oddělení v Třemošnici.
V sobotu po druhé hodině v noci kontrolovali řidiče vozidla Škoda Felície combi. V obci Ronov nad Doubravou místní části Mladotice jel tento řidič v protisměru přímo proti služebnímu vozidlu policie. Při dechové zkoušce řidič nadýchal 1,39 promile. Lékařské vyšetření bylo provedeno v Městské nemocnici Čáslav. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz.
Téhož dne ve dvacet hodin převáželi do Protialkoholní záchytné stanice v Pardubicích 25letou dívku. Dívka nadýchala 1,96 promile. Dívku policisté eskortovali na záchytku na žádost lékaře.
 
Dopravně bezpečnostní akce byla vyhlášena od 7.8.2009 21:00 do 8.8.2009 01:00. Policisté se při kontrolách zaměřili především na alkohol a drogy. Policejní hlídky byly přítomny především ve městě Chrudim.
Celkem policisté zkontrolovali 202 motorových vozidel. Zjistili pouhých osm přestupků. U sedmi vozidel byl zjištěn špatný technický stav. Pět přestupků bylo vyřízeno na místě uložením a zaplacením blokové pokuty, dva řidiči blokovou pokutu na místě nezaplatili. V jednom případě řidička požila před jízdou alkoholické nápoje. Přestupek byl oznámen správnímu orgánu.
 
Dne 7.8.2009 ve 22:35 v obci Zderaz na křižovatce u kulturního domu byla policejní hlídkou OOP Skuteč kontrolována 39letá řidička vozidla Škoda Favorit. Na výzvu policistů se podrobila dechové zkoušce s pozitivním výsledkem. Řidička nadýchala 0,14 promile. Na místě jí policisté zadrželi řidičský průkaz a další jízda jí byla zakázána. Přestupek byl oznámen správnímu orgánu k vyřízení.
 nprap. Věra Hamáčková
10.8.2009
 

vytisknout  e-mailem