Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Chrudimsku

Převládala autokriminalita 

Od pátku do neděle se policisté chrudimského regionu potýkali především s autokriminalitou. Zaznamenali sedm trestných činů – krádež nafty, krádež kol z vozidla, krádež motocyklu, krádež přívěsného vozíku, poškození laku vozidla a vloupání do vozidel. K jednotlivým trestným činům na úseku autokriminality došlo téměř na všech teritoriích obvodních oddělení. Dalších jedenáct trestných činů je různorodých.
 
V Chrudimi šetřili vloupání do dvou novinových stánků. V jednom případě se škoda vyšplhala na  103.000 Kč. Hlinečtí policisté zajistili padělanou bankovku v nominální hodnotě 500 Kč. V letošním roce je to desátý případ, kdy neznámý pachatel zaplatil falešnými penězi. Uvedenými případy se zabývá kriminální policie. Dále chrastečtí policisté šetří ženu podezřelou z podvodu, která nabízela na internetu k prodeji mobilní telefon. Zájemce za mobil zaplatil, ale neobdržel ani mobil ani zpět peníze. Zabývají se také pokusem vloupání do keramické dílny v Přestavlkách. Neznámý pachatel nic neodcizil, ale poškozením zařízení způsobil škodu za 4.500 Kč.
Bylo oznámeno 12 přestupků především na úseku občanského soužití a majetkového charakteru.
V hádku se změnila návštěva muže u jeho přítelkyně. Vyhrožoval jí fyzickým napadením a nadával jí. Přestupek hlinečtí policisté vyšetřili a postoupili k přestupkové komisi na Městský úřad v Hlinsku.
Dále přijali oznámení, že v obci Rohozná neznámý pachatel poškrábal lak na vozidle Opel. Způsobil škodu ve výši 3.000 Kč. Vozidlo bylo zaparkované na parkovišti před domem.
 
Na úseku dohledu nad silničním provozem policisté pořádkové policie prováděli během víkendu mimo jiné i silniční kontroly. Odhalili dvacet přestupků v dopravě. Všechny byly vyřešeny blokovou pokutou. Řidiči buď zaplatili na místě nebo obdrželi pokutový blok na pokutu na místě nezaplacenou. V pátek v nočních hodinách na okrese Chrudim zajišťovali dopravní akci, která byla zaměřena především na požívání alkoholických nápojů. Během akce „neobjevili“ žádného podnapilého řidiče. Ovšem v neděli kontrolovali řidiče, který při dechové zkoušce nadýchal 1,79 promile. A téhož dne podnapilý řidič skončil i s vozidlem v rybníce v obci Slatiňany místní část Kunčí. Dechová zkouška byla pozitivní, řidič nadýchal 2,15 promile.
 
V pátek policisté pátrali po dvou řidičích, kteří ujeli z místa nehody. V Heřmanově Městci poškodil neznámý řidič osobní vozidlo Renault. Způsobil škodu ve výši 5.000 Kč. Na Seči nezjištěný řidič při zajíždění vedle zaparkovaného automobilu Nissan Note toto vozidlo poškodil. Škoda je vyčíslena na 7.000 Kč.
 
Na služebnu policie v Chrudimi bylo přijato telefonické oznámení o útěku 16letého  svěřence jednoho výchovného ústavu. Chlapec utekl z vestibulu Domova. Směr ani motiv útěku není policistům znám.
nprap. Věra Hamáčková
8.6.2009
 

vytisknout  e-mailem