Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Víkend byl ve znamení nehod s chodci

BRNO: Dvě z nich skončily vážnými zraněními 

 Uplynulý víkend byl kritický pro chodce na přechodech. V pátek o půl šesté ráno srazil šedesátiletý řidič Fordu Fusion chodkyni v ulici Jedovnická. Dvaačtyřicetiletá chodkyně byla se závažným zraněním převezena do nemocnice. Za těžkou újmu na zdraví hrozí řidiči až čtyřletý trest odnětí svobody.

V pátek před šestou hodinou večer přecházela dvojice spolužaček po přechodu pro chodce v ulici Sokolova. Třicetiletý řidič Fordu Focus jim na přechodu pro chodce nedal přednost a jednu z čtrnáctiletých dívek srazil. Mladá slečna při střetu utrpěla vážné poranění hlavy a byla převezena do nemocnice. Na nehodě se nepodílel alkohol. Za těžkou újmu na zdraví hrozí řidiči až čtyřletý trest odnětí svobody.

V sobotu kolem sedmé hodiny večerní bylo jen kousek od tragédie v ulici Veveří. Před přechodem tam přibrzdil řidič, aby umožnil chodcům přejít. Za ním jedoucí 31letý řidič Fordu C-MAX už nestihl zastavit, vybočil doleva a na přechodu naštěstí jen lehce narazil do muže se dvěma malými dětmi. Přes to, že jedno z nich vypadlo z kočárku, si z karambolu odnesl lehčí poranění pouze otec dětí. Nezodpovědný řidič se bude zodpovídat pouze s přestupku.

V souvislosti s uvedenými nehodami důrazně připomínáme řidičům jejich povinnosti nejen v místech s přechody pro chodce. Zároveň vyzýváme chodce, aby si uvědomili svou zranitelnost a zvláště v době snížené viditelnosti měli na sobě reflexní prvky.


 

por. Pavel Šváb, 14.02.2011

Zvukový záznam: víkend_1402.mp3

vytisknout  e-mailem