Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Víkend a zase alkohol za volanty

Řízení pod vlivem alkoholu je prakticky na denním pořádku.  

     Tak jako o předchozím víkendu, odhalili policisté na Mladoboleslavsku i v tuto sobotu a neděli několik řidičů pod vlivem alkoholu. V sobotu kolem druhé ráno kontrolovali poblíž restaurace Koliba řidiče BMW.  Dvaadvacetiletému muži naměřili při dechové zkoušce 1,69 promile alkoholu. Jen o pár minut později kontrolovali městští strážníci Na Kozině devětadvacetiletého řidiče jiného BMW. Ten nadýchal 2,05 promile. Přivolaná hlídka Policie ČR zjistila, že dotyčný má soudem v Nymburce uložen zákaz řízení až do prosince příštího roku a navíc není držitelem řidičského oprávnění.
     Dalšího podnapilého řidiče přistihli policisté za volantem seatu cordoba v sobotu večer na třídě T.G.Masaryka. Šestadvacetiletému muži policisté při dechové zkoušce naměřili 1,81 promile. Zadrželi mu řidičský průkaz a také on je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 Pod vlivem alkoholu byl také v pondělí kolem čtvrté ráno v Debři nad Jizerou šestatřicetiletý řidič peugeotu. Jemu policisté naměřili 1,93 promile alkoholu. Na místě mu zadrželi řidičský průkaz a na obvodním oddělení mu sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten hrozí pachateli až rok odnětí svobody nebo peněžitý trest nebo zákaz řízení.

vytisknout  e-mailem