Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Vietnamec zadržen se 14 kg marihuany

Cizinecká policie dnes ráno zadržela 25 letého Vietnamce se 14 kg sušené marihuany v kufru jeho vozidla. 

Dnes, 5.9.2013 v brzkých ranních hodinách (5.15), byl při součinnostní akci Ředitelství služby cizinecké policie s Generálním ředitelstvím cel, zadržen 25ti letý cizinec, vietnamské státní příslušnosti, v jehož vozidle bylo nalezeno 14 kilogramů sušené marihuany.
Vozidlo cizince bylo zastaveno na 111 km dálnice D1 ve směru z Prahy do Brna. Cizinec byl kontrolující hlídkou vyzván, aby otevřel zavazadlový prostor. V tomto se nacházely dvě papírové krabice a v nich stříbrné igelitové pytle, přelepené páskou. Na dotaz policistů, co se v těchto pytlích nachází, odpověděl, že neví, ale pravděpodobně textil. Dostal prý pouze za úkol krabice převézt a odevzdat osobě, jejíž totožnost nesdělil. Policisté s kolegy z celní správy pytle otevřeli a nalezli tehdy nezjištěnou, silně zapáchající látku, vzhledově připomínající marihuanu. Oba balíky se sušenou rostlinnou látkou byly podrobeny testu NIK, kdy oba tyto testy potvrdily, že obsahem obou balíků je skutečně marihuana.
Následně se na místo dostavil technik Policie ČR, který celý případ zadokumentoval. Poté se dostavila výjezdová skupina služby kriminální policie a vyšetřování KŘP kraje Vysočina – ÚO Jihlava. Kriminalisté muže zajistili a zahájili úkony trestního řízení. Cizinec je podezřelý ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, kde trestní sazba, v případě odsouzení k trestu odnětí svobody, je 2 roky až 10 let.      

vytisknout  e-mailem