Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Viditelnost nemotorizovaných účastníků silničního provozu

Proběhla tisková konference Ředitelství služby dopravní policie Policejního prezidia ČR 

Tisková konference na téma viditelnost nemotorizovaných účastníků silničního provozu a rizika spojená s podzimním a zimním obdobím proběhla dnes v dopoledních hodinách v budově Policejního prezidia ČR. Informace k tématu poskytl ředitel Ředitelství služby dopravní policie Policejního prezidia ČR plk. Ing. Tomáš Lerch, vedoucí oddělení BESIP Ministerstva dopravy ČR Bc. Roman Budský, BA a generální ředitel Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra ČR Ing. Jaromír Gajdáček, Ph.D., MBA.

V úvodu tiskové konference plk. Lerch nastínil předběžný vývoj dopravní nehodovosti za uplynulé období tohoto roku v porovnání s daty z let minulých, následně shrnul statistiky dopravní nehodovosti týkající se chodců a cyklistů. Tato konkrétní problematika je statisticky přehledně zpracována v prezentaci, která je k dispozici pod textem.

Dále plk. Lerch upozornil na hlavní příčiny dopravních nehod v nadcházejícím období a rizika podzimního období pro účastníky silničního provozu. Důraz byl kladen zejména na zodpovědné chování všech účastníků silničního provozu, na pravidlo vidět a být viděn a v neposlední řadě také na přípravu motorových vozidel na zimní sezónu po technické stránce. V závěru svého vystoupení shrnul opatření Policie České republiky spočívající v kontrolách účastníků silničního provozu, dopravně bezpečnostních akcích a zviditelňování chodců a cyklistů za užití reflexních prvků pořízených ve spolupráci s BESIP a Zdravotní pojišťovnou Ministerstva vnitra ČR.

30. října 2013
por. Bc. Jozef Bocán
tiskový mluvčí
Policejní prezidium ČR

vytisknout  e-mailem