Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE - Videozáznamem s formulí na dálnici se budou zabývat policisté z dopravní služby

KRAJ - Na základě videa zveřejněného na sociálních sítích zahájí policisté šetření. 

AKTUALIZACE

V souvislosti s jízdou formule po dálnici D4 zdokumentovali policisté Odboru služby dopravní policie KŘP Středočeského kraje, podle dostupných videí, trasu jízdy závodního auta. Její řidič se měl pohybovat od devátého do zhruba dvacátého kilometru dálnice D4 ve směru na Příbram.

Krom toho zajišťují policisté veškerá dostupná videa, která byla do současné doby umístěna na sociálních sítích. V této souvislosti stále platí také výzva pro autory videí, aby nás kontaktovali. 

Policisté si dále provádějí ještě další vlastní šetření, a po shromáždění veškerých informací postoupí zadokumentovaný materiál k šetření místně příslušným policistům z Dopravního inspektorátu Prahy venkov - ZÁPAD. 


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
15. srpna 2022

______________________________________________________________________________________________________________

Na sociálních sítích se o víkendu objevilo video, na němž je zachycena formule jedoucí údajně po středočeské dálnici. Videem se samozřejmě budou zabývat policisté, konkrétně z Odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Středočeského kraje.

Ti budou zjišťovat, kdy a kde bylo video natočeno a samozřejmě se budou zabývat i tím, kdo seděl za volantem. Video se do prostoru sociálních sítí dostalo, jak je v médích uvedeno, díky řidičům, kterým se podařilo jízdu formule natočit. 

Budeme tedy velice rádi, když nás autoři těchto videí, ale např. i fotografií, budou kontaktovat a poskytnou nám upřesňující informace k pořízení videozáznamů k objektivnímu posouzení této záležitosti. Kontaktovat nás mohou i prostřednictvím Pol Pointu - videokonferenčně, tedy z jakéhokoliv mobilního zařízení či PC nebo tabletu, nebo na linku 158.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
14. srpna 2022

vytisknout  e-mailem