Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Viděli jste nehodu?

TEPLICE - Policie žádá občany o pomoc při pátrání po pachatelích nehod; Pro květiny nešel... 

Pomozte při pátrání
Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedených dopravních nehod o spolupráci.
     K první dopravní nehodě došlo v době od 27. 1. 2011 v 19.30 hodin do 28. 1. 2011 v 05.00 hodin v Oseku, ul. Hrdlovská. Dosud nezjištěný řidič neustanoveným vozidlem poškodil zaparkované vozidlo zn. Peugeot 207 a z místa nehody ujel.
     Další řidič ujel od nehody, ke které došlo v době od 28. 1. 2011 v 18.00 hodin do 29. 1. 2011 v 08.00 hodin v Teplicích, ul. F. Šrámka. Pachatel zde poškodil levou zadní stranu zaparkovaného vozidla zn. BMW.
     Poslední nehoda se stala v době od 29. 1. 2011 v 16.00 hodin do 30. 1. 2011 v 12.45 hodin v Teplicích, ul. A. Staška, kde nezjištěný řidič neustanoveného motorového vozidla poškodil levou stranu zaparkovaného osobního vozidla zn. VW Passat béžové barvy a z místa nehody ujel. Policisté na místě zajistili stopy stříbrného laku.
    Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 2 a 5, telefon 974 439 265 (260, 263), nebo na linku 158. 
 
Pro květiny si nešel
     Policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 28letému recidivistovi, který se vloupal do květinového stánku v Teplicích. Nechtěl ale ukrást květiny, místo toho odcizil několik desítek korun a do tašky si připravil radiomagnetofon a několik balení svíček. Krádež mu však překazili policisté, kteří lapku na místě činu zadrželi. Zloděj nekradl poprvé, v minulosti již měl několikrát opletačky se zákonem a za majetkovou trestnou činnost byl i odsouzen, proto mu nyní hrozí až tři roky za mřížemi.
 
Vyhrožoval manželce i úřednici
     Obvinění hned ze tří trestných činů si vyslechl 43letý muž, který opakovaně vyhrožoval své manželce zasíláním SMS zpráv na její mobilní telefon.  Zprávy jí psal, ačkoliv mu soud pravomocným rozhodnutím nařídil zdržet se setkání a navazování jakýchkoli kontaktů s poškozenou. Manželce vyhrožoval už v minulosti, tentokrát se jeho cílem navíc stala i úřednice magistrátu, na kterou se žena obrátila s žádostí o pomoc. Policejní komisař muže obvinil z přečinů nebezpečného vyhrožování, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. Soud může uložit muži trest odnětí svobody až na tři léta.
 
Provrtaná nádrž
     Krádeží pohonných hmot si chtěl přilepšit dosud neznámý pachatel, který v Hudcově během nočních hodin provrtal nádrž vozidla Škoda Octavia. Z té následně vyteklo 15 litrů benzínu, na poškození byla způsobena škoda osm tisíc korun. Policisté věc prověřují jako přečin poškození cizí věci, za který může soud uložit trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Kdo poškodil střechu?
     Vandalství, pokus vloupání, nebo snad osobní msta? Odpovědi na tyto otázky hledají policisté, kteří vyšetřují případ poškození střechy kabrioletu. Neznámý pachatel v Bílině prořízl gumotextilní střechu zaparkovaného vozidla Opel, čímž způsobil majiteli škodu ve výši 20 tisíc korun. Pachateli hrozí v případě dopadení až dva roky za mřížemi.
 
 
Teplice, 31. 1. 2011, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem