Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vezl kilo marihuany

VSETÍNSKO: Policisté odhalili dalšího cizince jedoucí na Slovensko s nakoupenou marihuanou.  

Hlídka cizinecké policie ze Vsetína zastavila v úterý 7. ledna po třetí hodině odpoledne v katastru Horní Bečvy na silnici I/35 osobní daewoo, které směřovalo na Slovensko. Prvotní cíl policistů byl především zkontrolovat oprávněnost řidiče k pobytu na českém území, stejně jako oprávnění řídit auto. Čtyřiadvacetiletý muž z blízkého zahraničí měl doklady k řízení v pořádku, stejně nebyl problém s jeho pohybem na českém území. Problematické ovšem bylo to, co mladík na Moravě dělal. Zkušení policisté vyzvali řidiče k otevření zavazadlového prostoru. Kromě pár drobností tam byla zavřená krabice. Policisté řidiče vyzvali, ať ji otevře. Ten se nejdříve zdráhal a s policisty se snažil dohadovat, ale vzhledem k tomu, že policisté mají zákonné oprávnění k zastavení a prohlídce vozidla, nezbylo mu, než krabici otevřít. Byly v ní tři sáčky napěchované sušenou marihuanou. Policisté následně prohledali celé auto a nalezli v něm dalších pět takových sáčků s marihuanou. Celkem se jednalo o kilo sušené marihuany, za kterou by mladík mohl utržit až čtvrt milionu korun! Mladého cizince policisté zadrželi a eskortovali na policejní oddělení, kde s ním začali vsetínští kriminalisté zpracovávat podezření ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Zadržený muž při výslechu uvedl, že marihuanu převzal od neznámého muže v jednom městě na Moravě a s ní pak směřoval ke slovenským hranicím. Zadržený muž byl dnes vsetínskými kriminalisty obviněn ze spáchání uvedeného trestného činu ve stadiu pokusu, za což mu ze zákona hrozí až pět let vězení.  
Odhalit cizince převážejícího marihuanu se podařilo v rámci bezpečnostní akce, do níž bylo v úterý přes den nasazeno šest příslušníků cizinecké policie, kteří na silnici I/35 společně kontrolovali oprávněnost cizinců k pobytu na českém území, stejně jako pravost předkládaných dokladů. Při této akci policisté přistihli jednoho cizince, který řídil i přesto, že má blokované řidičské oprávnění. Dopustil se tak přestupku, za který mu ze zákona hrozí pokuta až padesáti tisíc korun. Další dva cizinci byli zajištěni a předvedeni na policejní oddělení, protože u sebe neměli žádné doklady totožnosti, kterou nebyli schopni jinak prokázat.
Případ mladíka směřujícího s marihuanou ke slovenským hranicím není v poslední době ojedinělý. Příslušníci cizinecké policie na tomto tranzitním tahu na Slovensko od začátku listopadu dodnes odhalili další tři osoby, které směřovaly k hranicím s větším množstvím marihuany. V dalších dvou případech se jednalo o řidiče, kteří u sebe měli do deseti gramů pervitinu. Dva z pěti zadržených pachatelů byli cizinci.    
 
9. leden 2014, por. Mgr. Aleš Mergental
Odkazy do noveho okna

1 zajistena marihuana Horni Becva

1 zajistena marihuana Horni Becva 

Detailní náhled

2 zajistena marihuana Horni Becva

2 zajistena marihuana Horni Becva 

Detailní náhled

3 zajistena marihuana Horni Becva

3 zajistena marihuana Horni Becva 

Detailní náhled

4 zajistena marihuana Horni Becva

4 zajistena marihuana Horni Becva 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem