Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vězeň napadl spoluvězně

KRAJ/JIČÍNSKO – Odpykávaný trest si tak může prodloužit až o 12 let. 

V pondělí 10. října 2022 obvinili královéhradečtí kriminalisté 24letého vězně ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ukončeného ve stádiu pokusu.

zbroušená polévková lžícezbroušená polévková lžíceNa cele ve valdické věznici měl odsouzený v neděli 9. října 2022 v odpoledních hodinách po předchozím opakujícím se slovním konfliktu napadnout 38letého spoluvězně. Na poškozeného měl nejdříve hodit židli a následně ho se slovy „já tě zabiju“ bodnout zbroušeným držadlem polévkové lžíce do oblasti krku. V útoku měl zamezit až druhý spoluvězeň, který muže od poškozeného odtrhl. Spoluvězně z cely napadl i přesto, že byl již v minulosti ve výkonu trestu v jiné věznici za stejný trestný čin odsouzen.

Prvotní trest, který si za spáchání zvlášť závažného zločinu vražda odpykává od roku 2016 s trestní sazbou 12 let, se mu se mu na jaře tohoto roku za spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví navýšil. Nyní mu hrozí opětovné navýšení trestu v délce 5 až 12 let a v případě odsouzení se tak může na svobodu podívat až v jeho necelých 50ti letech.

por. Ing. Eliška Pospíšilová
13.10.2022, 11:00

Odkazy do noveho okna

zbroušená polévková lžíce

zbroušená polévková lžíce 

Detailní náhled

zbroušená polévková lžíce

zbroušená polévková lžíce 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem