Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Veřejný pořádek a výtržnictví - na služebně skončilo 5 fanoušků

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Proběhlo bezpečnostní opatření k rizikovému fotbalovému utkání.  

Více jak stovka policistů a dvě desítky strážníků městské policie se zapojily do dnešního bezpečnostního opatření v souvislosti s rizikovým fotbalovým utkáním mezi celky 1. FC Slovácko Uherské Hradiště a FC Fastav Zlín. Čtyři osoby jsme zajistili pro přestupky na úseku veřejného pořádku a jednoho fanouška zadrželi pro podezření z trestného činu výtržnictví.

Tři fanoušky Zlína a jednoho příznivce týmu Slovácka zajistili policisté pro porušení veřejného pořádku ještě před příchodem na fotbalový stadion. K zajištění i s použitím donucovacích prostředků museli policisté přistoupit při hromadném pochodu zlínských fanoušků, kteří přijeli do Uherského Hradiště vlakem a dali si sraz na náměstí, odkud šli společně na fotbalový stadion. Během cesty došlo k drobným potyčkám mezi příznivci Zlína a fanoušky Slovácka, které si vyžádaly zásah policistů.

Z trestného činu výtržnictví je podezřelý dvaadvacetiletý fanoušek Zlína, který vběhl po prvním poločase na hrací plochu a navíc ještě předtím zapálil v kotli hostujících fanoušků světlici, od které začala hořet plachta, již museli pracovníci bezpečnostní agentury ze sektoru hostů odklidit.

Jak fanoušci hostujícího týmu, tak i fanoušci domácího celku porušili v několika případech návštěvní řád, jelikož zapálili ve svých kotlech světlice, dělobuchy a dýmovnice, a navíc házeli na hrací plochu kelímky od piva a další předměty.

 

Utkání navštívilo 5 905 diváků, z toho 216 fanoušků hostujícího týmu. 

30. dubna 2016, mjr. Mgr. Lenka Javorková,

Odkazy do noveho okna

Fotbal UH.Hradiště

Fotbal UH.Hradiště 

Detailní náhled

Fotbal UH.Hradiště

Fotbal UH.Hradiště 

Detailní náhled

Fotbal UH.Hradiště

Fotbal UH.Hradiště 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem