Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Veřejné vyhlášení popisu věci

Veřejné vyhlášení popisu věci dle § 81 odst. 1 tr. řádu - oznámení 

 

 

 

Krajské ředitelství policie Středočeského kraje  

Služba kriminální policie a vyšetřování
Odbor obecné kriminality - 3. oddělení
Politických vězňů 109/20
280 16 Kolín III

 

Č. j. PSC-136-120/TČ-2007-73                                                                                                                  Kolín 24. listopadu 2009

 
  
Archivy
Zámecké knihovny
Knihovny
 
 
 
Veřejné vyhlášení popisu věci dle § 81 odst. 1 tr. řádu - oznámení
 
 
            V trestní věci podezřelého Mgr. Zdeňka Kučery - krádeže starých map - policejní orgán Služby kriminální policie a vyšetřování - odboru obecné kriminality dle § 81 odstavce 1 trestního řádu k dnešnímu dni vyhlašuje popis věci za účelem vypátrání všech poškozených, a to formou webové prezentace naskenovaných map, na které je možno věci důkladně prohlížet a studovat. Jedná se o všechny staré mapy, tisky a veduty, které byly zajištěny u podezřelého při domovní prohlídce, u kterých doposud nebyl vypátrán původní majitel. U všech map vystavených na webové stránce je reálný předpoklad, že pocházejí z trestné činnosti. 
 
            Webová prezentace je k dispozici na stránkách Zeměměřičského úřadu na adrese http://archivnimapy.cuzk.cz/, kde se zhruba uprostřed úvodní stránky na červeně označeném odkazu s textem "Policie ČR žádá o spolupráci při pátrání po majitelích odcizených map - zde" nachází vstup do prezentace. Mapy je vzhledem k jejich velkému rozlišení možno pomocí zvětšování, přibližování výřezů apod. zkoumat velice detailně.
 
            Jestliže některá z oslovených institucí nalezne v prezentaci mapu, která pravděpodobně patří do jejich fondu, nebo bude vědět, komu mapa pravděpodobně patří, zkontaktuje Policii ČR na e-mailové adrese: pcr.mapy@seznam.cz. Do zprávy je nutno uvést přesnou identifikaci naskenované mapy, která se nachází v popisu mapového souboru.
 
            Dle ustanovení § 81 odst. 1 trestního řádu se poškozený musí přihlásit do šesti měsíců od vyhlášení, tj. do nejdéle do 24. května 2010
 
 
 
 
 
 
kpt. Mgr. Tereza Lee Neumanová v.r.
vrchní komisař
 
tel. 974 874 546
                                                                                                                         

vytisknout  e-mailem