Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Veřejná zakázka, vozidlo

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost a odpověď: 

Tato žádost o poskytnutí informace se týká následující veřejné zakázky:

• Název veřejné zakázky: KŘP Msk – DAR - Automobil 4x4 plug-in hybridní pro viditelný dohled

• Zadavatel: Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje (IČ 75151502)

• Datum uveřejnění zakázky: 22. 12. 2020

• Lhůta pro podání nabídek: 07.01.2021 9:00

• Stav: zrušeno (PDF soubor)

Dotazy:

1. Proč byla uvedená veřejná zakázka zveřejněna 22. prosince tzn. v době, kdy se rozumnou úvahou obecně očekává nižší účast ve výběrových řízeních (dovolené na konci roku, dny pracovního klidu, ...)?

2. Proč jsou v technické specifikaci tyto konkrétní detaily, proč je každá jednotlivá uvedená položka

požadována?

• Rozvor: přední, zadní (mm) Min. 3210;

• Rozchod náprav: (mm) Min. 1800;

• Barva interiéru: Černá, hnědá; „

K Vašim dotazům uvádíme, že podle § 3 odst. 3 InfZ se informací pro účely tohoto zákona rozumí jakýkoliv obsah nebo část v jakékoliv podobě, který je určitým způsobem zaznamenán. Ve smyslu § 2 odst. 4 InfZ se povinnost poskytovat informace netýká dotazů na názory, budoucí rozhodnutí a vytváření nových informací. Oba Vaše body jsou uvozeny slovem „proč“, z čehož je zřejmé, že se dotazujete na názor povinného subjektu (ve vztahu k předmětné veřejné zakázce), který dosud není žádným způsobem zaznamenán.

Nad rámec InfZ přesto sdělujeme, že výzva k podání nabídek byla v Národním elektronickém nástroji zveřejněna s ohledem na skutečnost, že výkon státní správy není časově limitován a termíny při zadávání zakázek mají vliv pouze u sezonních prací.

Co se týče uvedených technických specifikací vozidla (rozvor a rozchod náprav), tyto bylo nutné stanovit za účelem eliminace takových nabídek vozidel, které by nesplňovaly parametry požadované třídy. Jednalo se o údaje ohraničené pouze minimální, nikoliv maximální délkou rozvoru a rozchodu náprav. Takovéto specifické požadavky jsou obvykle uvedeny u veřejných zakázek na dodání motorových vozidel. Uvedení barvy interiéru (v tomto případě dvou) je požadavek naprosto odpovídající specifickým potřebám Policie ČR (výkonu služby) s ohledem na praktičnost tmavých odstínů.

vytisknout  e-mailem