Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Veřejná cyklojízda po Hradci Králové

HRADECKO – Zúčastnili se i zástupci Policie České republiky  

Dne 26. října 2011 se v Hradci Králové konala „Veřejná cyklojízda po Hradci Králové“. Její start byl v 15:30 h od budovy Magistrátu města Hradec Králové s plánovanou délkou 17 km a ukončením v 18:00 h. Počasí účastníkům moc nepřálo, ale i tak se sešlo několik desítek cyklistů, které na startu přivítal i primátor města Hradce Králové MUDr. Zdeněk Fink.
Organizace akce se chopila Společnost pro trvale udržitelný život, Magistrát města Hradec Králové ve spolupráci s Policií České republiky. Jízdy se dále účastnili i zástupci Městské policie Hradec Králové.
Jízda vedla ulicemi města za běžného provozu a to především po cyklostezkách, nebo ve vyhrazených jízdních pruzích určených cyklistům. V průběhu cyklojízdy přítomní zástupci uvedených organizací hradeckým cyklistům zodpověděli zajímavé a leckdy i konstruktivní dotazy. Rovněž zástupci města Hradec Králové se zajímali o názor veřejnosti například k tomu, jaké technické řešení by jim v konkrétních lokalitách vyhovovalo. Nebyly to tak zvané dotazy od stolu, nýbrž přímo v terénu a na jízdním kole, kdy si tedy všichni vyzkoušeli jak je hradecká cyklistická infrastruktura vyvinutá s jejími možnými přednostmi, či úskalími.
Policii České republiky na akci zastupoval pracovník dopravně inženýrského úseku Odboru služby dopravní policie Královéhradeckého kraje, vedoucí Dopravního inspektorátu Hradec Králové a pracovník Preventivně informační skupiny Hradec Králové.

Fotogalerie ke zhlédnutí zde...

Pozvánka na cyklojízdu ke zhlédnutí zde...

Více informací o cyklojízdě zjistíte zde na www.hradeckralove.org

Reportáž o jízdě na TV HRADEC ke zhlédnutí zde...

nprap. Jan Čížkovský
27. října 2011
foto PČR
 

vytisknout  e-mailem