Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Věnujte pozornost zabezpečení svých jízdních kol!

Písek – Lankový zámek pachatele nezastavil a horské jízdní kolo odcizil.  

     Dne 4.3. 2009 mezi půl osmou a půl devátou dopoledne kradl zloděj v areálu písecké firmy. Majitel zde své horské jízdní kolo zajistil lankovým zámkem a zanechal ho ve venkovním skladu firmy.  Zámek však pachatele nezastavil a horské jízdní kolo odcizil. Majiteli tak způsobil škodu za 25 000 korun. Po pachateli i odcizeném jízdním kole pátrají písečtí policisté.
    
     Policisté upozorňují cyklisty, aby zabezpečení svých jízdních kol věnovali zvýšenou pozornost. Sníh pomalu odtává, nová cyklistická sezona klepe na dveře a s ní vzroste chuť zlodějíčků obohatit se krádežemi právě jízdních kol. S investicí do nového jízdního kola nezapomeňte zainventovat také do kvalitního zámku či jiného zabezpečení. Dobře uzamčené a zabezpečené kolo zloděje neláká! Pokud je to možné, uzamykejte kola k pevným oporám, více kol k sobě nebo na místech na která vidíte.
     Nezapomínejte, že jízdní kola jsou opatřena výrobními čísly, toto číslo mějte vždy opsané, v případě krádeže ho policistům vždy nahlaste! Výhodou pro pátrání po odcizených kolech je i fotografie a to i s markanty ( zvláštnostmi, které jiné kolo stejného druhu nemá ), podle kterých je kolo možné individuálně identifikovat.
jízdní kolo.jpg jízdní kolo.jpg

vytisknout  e-mailem