Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Velvyslanec Francie vyznamenal ředitele ÚOOZ SKPV P ČR

Čestná medaile francouzské policie, kterou mohou být vyznamenáni zahraniční představitelé, jež prokázali významné služby francouzské státní policii a četnictvu, byla slavnostně předána na francouzském velvyslanectví řediteli UOOZ SKPV P ČR. 

Vyznamenání Francouzské republiky.JPGVyznamenání Francouzské republiky.JPG
Praha 8. června 2012 – Jeho Excelence, pan velvyslanec Pierr Levy pozval ředitele Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování P ČR plukovníka Mgr. Roberta Šlachtu na krátkou návštěvu Velvyslanectví Francouzské republiky v Praze, aby mu poděkoval za dosavadní spolupráci, jeho přístup a otevřenost při vzájemných kontaktech se zástupci francouzské police a také za jeho osobní angažovanost i pevné přesvědčení o nezbytnosti mezinárodní spolupráce.

Jeho Excelence, velvyslanec Francie v ČR, dále uvedl, že jeho vlast by řediteli útvaru, který se zaměřuje na tu nejzávažnější trestnou činnost, ráda oficiálně poděkovala za jeho práci, a to čestnou medailí francouzské policie, která je udělována pouze ve výjimečných případech a je výrazem tohoto uznání.
Toto ocenění bylo uděleno jménem ministra vnitra Francouzské republiky.

Vyznamenání Francouzské republiky III.JPGVyznamenání Francouzské republiky III.JPG
Po předání ocenění ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu SKPV P ČR plk. Mgr. Robert Šlachta poděkoval jeho Excelenci, panu velvyslanci Pierru Levymu a vyjádřil své přesvědčení o tom, že i další vzájemná spolupráce s francouzskými kolegy bude probíhat na tak vysoké úrovni jako doposud.  


 

 

Vyznamenání Francouzské republiky.jpgVyznamenání Francouzské republiky.jpg
Vyznamenání Francouzské republiky, dříve nazývaná čestná medaile, francouzské policie, byla zavedena dekretem z 3. dubna 1903. Jejím posláním je odměnit a ocenit vysoce postavené policejní úředníky za jejich dobré a věrné služby při ochraně obecných a soukromých zájmů. Jedná se o policisty, kteří v průběhu své kariery byli obzvláště dobře hodnoceni a svou činností i příkladným chováním dělali čest Policii Francouzské republiky.
Ve výjimečných případech mohou být tímto vyznamenáním oceněni i zahraniční představitelé, kteří prokázali významné služby francouzské státní policii a četnictvu.

 

vytisknout  e-mailem