Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Velmi úspěšná pátrací akce po tříleté dívce

KLADENSKO – Policejní vrtulník LZS vypátral ztracené děvčátko v poli se vzrostlou řepkou. 

Na linku 158 bylo dne 29. května 2020 v 16.37 hodin oznámeno pohřešování tříletého dítěte na Unhošťsku. Na základě tohoto oznámení okamžitě vyjely policejní hlídky provádět pátrací akci za území katastru obce Běleč v okrese Kladno. Do pátrací akce se zapojila i posádka policejního vrtulníku LZS, HZS a dobrovolníci. 

Krátce po 16.00 hodině při procházce na lesní cestě za obcí Běleč ve směru na Šarvaš se v nestřeženém okamžiku ztratila osmašedesátileté ženě její tříletá vnučka z dohledu. Vzhledem k tomu, že jí nemohla najít, oznámila danou situaci ihned na linku 158.

Jen několik minut před 18.00 hodinou bylo děvčátko vypátráno policejním vrtulníkem LZS v poli se vzrostlou řepkou nedaleko místa, kde se ztratila. Bez újmy na zdraví a v pořádku předali policisté tříletou dívku zpět do péče matky.

Do této pátrací akce, která byla velmi úspěšná, se zapojilo až sto osob včetně několika desítek policistů, hasičů a dobrovolníků. Na základě výzvy v místním rozhlase se sešli dobrovolníci se ve velkém počtu. Při pátrací akci se projevila velká solidarita občanů ve spolupráci se záchrannými složkami.  

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
1. června 2020

vytisknout  e-mailem