Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Velký úspěch v sálové kopané

KRAJ VYSOČINA: Policisty vybojovaly druhé místo 

Velkého sportovního úspěchu v sálové kopané dosáhl minulý týden tým SKPŠ Praha, ve kterém reprezentuje Vysočinu třebíčská policistka. V mezinárodním policejním turnaji se družstvo umístilo na krásném druhém místě a hráčky tak v Polsku navázaly na svůj loňský úspěch, kdy také stanuly na stupních vítězů.

Minulý týden proběhl v polské Varšavě fotbalový turnaj organizovaný na počest památce Lt. Andrzeje Struje, kterého se účastnilo devadesát družstev z různých zemí. Mezi deseti ženskými týmy byly také zástupkyně českých policistek - družstvo SKPŠ Praha Czech Police team. Zástupkyně českých policistek odehrály od úterý 6. února ve třech hracích dnech dvanáct zápasů a nakonec si vybojovaly krásné druhé místo. Lepší byly pouze ženy hrající za polskou policii z Lodže, kterým český tým ve finále podlehl.

Tým je složen z žen zařazených na různých policejních odděleních napříč republikou. Mezi devíti hráčkami českého družstva je také por. Ing. Barbora Lapešová, která našla svoje místo u policie na třebíčském územním odboru a rozšířila tak řady oddělení obecné kriminality. V družstvu, které reprezentuje českou policii, je nejen plnohodnotnou hráčkou, ale zároveň také trenérkou týmu.
„Jako trenérka, hráčka musím před holkami smeknout, protože výkony, odhodlání a celkový přístup, který předvedly, byl na vysoké úrovni. Každá hráčka v týmu má svoji nezaměnitelnou roli, ale dohromady tvoří celek, který má na to, aby konkuroval svými výkony i nejlepším zahraničním týmům,“ zdůraznila komisařka s tím, že si hráčky v týmu uvědomují, že talent vyhraje zápas, ale týmová práce a inteligence vyhraje šampionát.

Policistky týmu Sportovního klubu policejní školy Praha jsou dobrým příkladem pro každého zájemce o práci u policie, neboť nejen, že se mohou podílet na zvyšování bezpečnosti nás všech, ale zvládají skloubit zaměstnání se svým koníčkem a zvyšovat si svoji fyzickou kondici. Obdiv si hráčky zaslouží za vynaložené úsilí, tvrdou dřinu a to, že věnují svůj volný čas cíli hrdě reprezentovat český policejní sbor v zahraničí.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
15. února 2024

Odkazy do noveho okna

Sálová kopaná

Sálová kopaná 

Detailní náhled

Sálová kopaná

Sálová kopaná 

Detailní náhled

Sálová kopaná

Sálová kopaná 

Detailní náhled

Sálová kopaná

Sálová kopaná 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem