Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Velká pátrací akce po pohřešovaném muži

ZLÍN: Muže jsme našli díky termovizi. 

Přibližně šest hodin policisté hledali čtyřiatřicetiletého muže ze Zlína, který chtěl údajně zemřít. Alespoň tomu nasvědčují všechny okolnosti. Najít se ho podařilo pomocí termovize Letecké služby Policie ČR dnes krátce před šestou hodinou večer. Nezraněného, ale ve velmi špatném psychickém stavu.
Policisté pátrací akci zahájili dnes odpoledne. Po druhé hodině po poledni nám přišla oznámit na obvodní oddělení v Otrokovicích žena, že jí volal její bratr a loučil se s ní. Svěřil jí, že dopis na rozloučenou pro rodinu nechal doma a odešel. Ženě se podařilo zjistit, že bratr je někde poblíž Mladcové, u rybníků. Proto se policisté soustředili na prohledávání lokality v okolí Zboženských rybníků ve Zlíně Loukách. Než se úplně setmí, rozhodli se operační důstojníci požádat o pomoc také hasiče a městskou policii. V mrazivé noci by mohl muž lehce usnout a umrznout. Nakonec po něm pátralo asi třicet lidí. Po čtvrté hodině odpoledne musel přiletět z Brna také vrtulník Letecké služby Policie ČR. Díky termovizi, která je jeho součástí, se policistům podařilo muže najít. Ležel schoulený v krmelci poblíž mladcovského hřbitova, takže bez techniky bychom neměli šanci ho dohledat.
Policisté okamžitě zavolali záchrannou zdravotnickou službu, kterou momentálně navigují k místu nálezu. Vysíleného a promrzlého muže, který odmítá komunikovat, drží při životě piloti.
Tomu, že chtěl zemřít, nasvědčuje i dopis na rozloučenou, který skutečně zanechal doma.
V posledních dvou dnech jde už o druhou pátrací akci většího rozsahu. Ve středu brzy ráno jsme pátrali po muži, který tvrdil, že má podřezané žíly. To se ale nakonec nepotvrdilo. Muže se podařilo najít v dopoledních hodinách. Byl v pořádku, zřejmě na linku tísňového volání volal v době, když byl opilý.

 

 

23. února 2012, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem