Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Velitel zásahu se setkal se starosty obcí z okolí Vrbětic

ZLÍNSKO: Záchranné a likvidační práce budou za několik týdnů ukončeny. 

Ve čtvrtek 3. září se velitel zásahu setkal na pravidelném jednání se starosty obcí, které jsou v těsné blízkosti areálu muničních skladů ve Vlachovicích – Vrběticích. Setkání se zúčastnili starostové nebo jejich zástupci z obcí Vlachovice, Lipová, Haluzice a Luhačovice. Se zástupci jednotlivých obcí hovořil kromě velitele zásahu plk. JUDr. Jaromíra Tkadlečka a plk. Mgr. Radima Otýpky také plk. Mgr. Jiří Lačňák z Pyrotechnické služby Policie ČR.

Zástupci Policie ČR přítomné informovali o harmonogramu prací, které směřují k ukončení zásahu složek integrovaného záchranného systému ve vrbětickém areálu. Velitel opatření sdělil, že v horizontu několika týdnů budou ukončeny záchranné práce, tj. ohledání druhého epicentra exploze a plošný sběr munice ve vytipovaných lokalitách, se kterými je spojeno i uzavírání komunikace mezi Haluzicemi a Lipovou. Poté budou zahájeny likvidační práce, po jejichž ukončení, předpokládáme v měsíci říjnu, bude bezpečnostní opatření „Výbuch“ ukončeno a složky integrovaného záchranného systému areál opustí. Po ukončení likvidačních prací vyrozumíme zbývající vlastníky pozemků o jejich uvolnění a starosty okolních obcí o ukončení zásahu.

Velitel zásahu starostům obcí na závěr jednání sdělil, že po skončení zásahu složek integrovaného záchranného systému ve vrbětickém areálu posílí činnost hlídek v této lokalitě.

7. září 2020, mjr. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem