Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Velikonoční bezpečnostní opatření v Praze

Policisté a strážníci budou dohlížet na bezpečnost Pražanů i návštěvníků metropole. 

Během nadcházejících dní budou na bezpečnost silničního provozu a veřejný pořádek v metropoli dohlížet stovky policistů a strážníků.

Dopravní policisté budou svou pozornost soustředit na hlavní silniční tahy a to zejména v době očekávané dopravní špičky. Dohledu nad silničním provozem se budou policisté věnovat i v dalších částech města a to namátkově v rámci celorepublikové dopravně bezpečnostní akce.

S ohledem na bezpečnostní situaci v Evropě dojde v ulicích Prahy v období Velikonoc z preventivních důvodů rovněž k posílení běžného výkonu policistů a strážníků, kteří se budou věnovat ochraně tzv. měkkých cílů, míst s očekávanou velkou koncentrací osob, jako jsou např. velikonoční trhy, nákupní centra, lokality s historickými památkami, prostředky MHD, nádraží a důležité dopravní uzly, kostely apod. Pražská policie do vybraných lokalit vyšle i policisty specializovaných útvarů policie a policisty na koních.

V pohotovosti budou i kriminalisté, kteří se již tradičně zaměří na odhalování pachatelů pouliční kriminality a kapesních krádeží.

Lidé by tak měli mít i v tyto dny na paměti základní bezpečnostní pravidla a věnovat zvýšenou pozornost nejen své osobní bezpečnosti ale i ochraně svého majetku. Policie zároveň apeluje na veřejnost, aby měla pro zmíněná bezpečnostní opatření pochopení a dbala případných pokynů policistů i strážníků.

mjr. Mgr. Andrea Zoulová - 12. dubna 2017

 

vytisknout  e-mailem