Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Velikonoce v silničním provozu

Ředitel dopravní policie plk. Leoš Tržil na dnešní tiskové konferenci informoval o opatřeních policie zaměřených na velikonoční provoz.  

Silniční provoz je v průběhu velikonočních svátků v mnohém specifický. Víkendu prodlouženému o sváteční pondělí předcházejí dny školních prázdnin a mnozí volné dny využívají k návštěvám turistických cílů, chatových oblastí či příbuzných. Sváteční dny jsou navíc spojeny s pořádáním řady kulturních a společenských akcí. Na silnice vyjíždějí v těchto dnech i méně zkušení řidiči. To vše může ovlivnit bezpečnost a plynulost provozu. Policisté budou proto situaci na silnicích věnovat zvýšenou pozornost.
 
Na pátek (6. 4.), sobotu (7. 4.) a pondělí (9. 4.) bylo vyhlášeno celorepublikové dopravně-bezpečnostní opatření, které bude zaměřeno zejména na dohled nad významnými silničními tahy. Mimo toto opatření budou věnovat policisté zvýšenou pozornost provozu také ve středu (4. 4.), čtvrtek (5. 4.) a neděli (8. 4.). Probíhat budou také regionální dopravně-bezpečnostní akce zaměřené na problematiku alkoholu a obecně dodržování pravidel silničního provozu. Počet nasazených policistů bude navazovat na potřebu konkrétních regionů. Běžný dohled bude posílen o stovky policistů dopravní, pořádkové i cizinecké policie.
 
Ředitel dopravní policie na tiskové konferenci připomněl také následky a příčiny velikonočních nehod v posledních třech letech a poukázal na další specifika velikonočního a jarního provozu (více zde). Zároveň apeloval na všechny účastníky provozu, aby si uvědomili vlastní odpovědnost za své osobní bezpečí a přizpůsobili tomu své chování v silničním provozu.
 
Tiskové konference se zúčastnil také zástupce oddělení BESIP Ministerstva dopravy Jaroslav Kubík, který představil aktivity BESIP naplánované na následující období. Zmínil zejména akci „S jízdomatem na majáles“ zaměřenou na jarní studentské slavnosti z pohledu prevence řízení motorového vozidla pod vlivem alkoholu a preventivní aktivity zaměřené na řidiče motocyklů.
 
 
kpt. Veronika Hodačová
tisková mluvčí
Praha 3. 4. 2012
Odkazy do noveho okna

foto z tiskové konference

foto z tiskové konference 

Detailní náhled

foto z tiskové konference (1)

foto z tiskové konference (1) 

Detailní náhled

foto z tiskové konference (2)

foto z tiskové konference (2) 

Detailní náhled

foto z tiskové konference (3)

foto z tiskové konference (3) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem