Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Velikonoce na silnicích opět prověřily řidiče

NÁCHODSKO – Alkohol za volantem opět „bodoval“, i když ne u nehod 

radar 1
Zvýšený dohled nad řidiči motorových i nemotorových vozidel panoval po celé velikonoční svátky také na silnicích náchodského regionu.
 
Zvláště v pátek a v pondělí se policisté soustředili, jak se účastníci silničního vypořádají s jízdou podle pravidel a v těchto dnech ještě zesílili své hlídky.
 
Do akce bylo za celou dobu nasazeno 60 policistů, kteří zkontrolovali na území Náchodska celkem470 vozidel. Muži zákona zjistili spáchání60 přestupků. Necelou padesátku, přesně 49, jich vyřešili na místě uložením blokových pokut v celkové výši 29.900 korun.
 
Dalších 11 jich oznámili správním úřadům k návaznému řízení. Citelným zásahem do peněženek přestupců bylo také uložení 5 kaucí v celkové výši 30.000 korun, pro které museli sáhnout do peněženek cizinci nerespektující nejvyšší povolenou rychlost.
 
Nejvíce řidiči porušovali pravidla právě při nedodržení nejvyšší povolené rychlosti, kdy chybovali 32krát, neméně závažnými přestupky bylo též 5 zjištěných alkoholů. Čtyři řidiči pak  u svých vozidel neměli vyhovující technický stav vozidel.
 
Dopravní policisté náchodského reigonu vyjížděli k šesti nehodám, které se obešly pouze s dvěma lehkými zraněními a ani jeden řidič neboural v alkoholovém oparu. Na vině nehod byla většinou nepozornost a nedání přednosti v jízdě. Dvakrát též viník od nehody ujel a ponecha na místě buď nabourané vozidlo nebo poničený majetek (plot apod.)
 
Celkově lze říci, že svátky Velikonoc v roce 2012 proběhly klidněji, snad se tak stalo i díky preventivním opatřením ze strany Policie ČR.

por. Mgr. Eva Prachařová
10. 4. 2012 v 15:30

vytisknout  e-mailem