Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Velikonoce jsou za dveřmi

OLOMOUCKÝ KRAJ - Policisté se připravují na nadcházející svátky. 

Stejně jako v minulých letech budeme také letos o Velikonocích preventivně dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu.

Na nadcházející dny připravujeme dopravně bezpečnostní akci v souvislosti s velikonočními svátky, která bude zahájena v pátek a potrvá až do pondělí. Primárně se zaměříme na místa s vysokým dopravním zatížením, na riziková místa, kde dochází k vážnému porušování pravidel silničního provozu a také na místa častých dopravních nehod. Dále budeme kontrolovat například dodržování nejvyšší povolené rychlosti, technický stav vozidel nebo používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů. Také nás bude zajímat, zda řidiči před jízdou nebo během jízdy nepožili alkoholické nápoje nebo jiné návykové látky.

Velikonoce patří mezi období zvýšeného rizika z pohledu bezpečnosti na silnicích, a to z důvodu, že lidé často cestují za rodinou. S tím je spojený zvýšený provoz tzv. svátečních řidičů. Proto buďte na cestách opatrní a snažte se být vůči ostatním řidičům tolerantní.

Hned po Velikonocích bude následovat další dopravně preventivní akce s názvem “Zebra se za tebe nerozhlédne”, která bude zaměřena zejména na nezletilé chodce. Policisté napříč celým Olomouckým krajem budou počátkem dubna kontrolovat dodržování pravidel při přecházení pozemních komunikací a dodržování obecně platných ustanovení zákona o silničním provozu.

Všem účastníkům silničního provozu přejeme šťastnou cestu.

nprap. Bc. Markéta Kallerová
25. března 2024

vytisknout  e-mailem