Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vedení Policejního prezidia ČR na návštěvě v Ústeckém kraji

Hlavní témata: řešení běžné i drogové kriminality. 

Řešení drobné i drogové kriminality, dohoda na další spolupráci státní správy s Policií ČR a návštěva vyloučené lokality. To byly hlavní důvody návštěvy policejního prezidenta plk. Tomáše Tuhého, jeho prvního náměstka plk. Martina Vondráška a ředitele Národní protidrogové centrály plk. Jakuba Frydrycha v Ústeckém kraji. V dopoledních hodinách se tito čelní představitelé Policie ČR setkali s hejtmanem kraje Oldřichem Bubeníčkem dalšími zástupci krajského úřadu.

Policejní prezident hejtmana seznámil s vývojem bezpečnostní situace v jeho kraji a informoval ho o práci i záměrech policie. Pro uvedený kraj je specifické téma sociálně vyloučených lokalit, od kterého se také odvíjí bezpečnostní problémy – distribuce drog, pouliční kriminalita, projevy extremismu, nelegální obchod s ubytovacími kapacitami atd. Policejní prezidium ČR vnímá tyto problémy velmi intenzívně a reaguje na ně mnohými prostředky, mimo jiné zde hodlá navýšit počet policistů o 160 příslušníků. Plk. Tuhý ale zároveň upozornil vedení krajského úřadu na fakt, že noví policisté budou v terénu vidět až za několik měsíců. Musejí totiž projít náročnou základní odbornou přípravou.

Náměstek policejního prezidenta i ředitel Národní protidrogové centrály pak navštívili v doprovodu zástupců kraje a ředitele místní městské policie sociálně vyloučenou lokalitu v Předlicích.

Hejtman Ústeckého kraje vyjádřil spokojenost se spoluprací s Krajským ředitelstvím policie Ústeckého kraje a poděkoval policistům za jejich práci.

26. srpna 2014, plk. Ing. Jana Macalíková, tisková mluvčí, Policejní prezidium ČR

vytisknout  e-mailem