Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Věci ve vozidlech zaujaly zloděje

KROMĚŘÍŽSKO: Bystřičtí policisté včera přijali dvě oznámení týkající se vloupání do aut. 

Včera ráno přijali bystřičtí policisté hned dvě oznámení týkající se vloupání do vozidel.

O své věci tak přišel pětatřicetiletý muž. Zloděj se na osobní automobil značky Opel Zafira, který muž zaparkoval v ulici U Mlékárny v Bystřici pod Hostýnem, zaměřil během noci ze středy na čtvrtek. Rozbil okno levých zadních dveří a ze sedadla vzal tašku s notebookem a mobilním telefonem. Škoda, kterou tak způsobil krádeží věcí a poškozením auta, se vyšplhala na bezmála šest tisíc korun.

K dalšímu vloupání do vozu došlo o pár metrů dál, a to v ulici O. Bardinové. Tam si pachatel vyhlédl automobil značky Citroën C3. Na autě rozbil okno pravých předních dveří. Poškodil tak nejen okno a těsnění, ale i samotné dveře, které nad klikou promáčkl a poškrábal. Z přihrádky před spolujezdcem pak odcizil servisní knihu k vozidlu. Předběžná škoda způsobená poškozením dveří byla vyčíslena na částku padesát tisíc korun.

Zloděj se tímto jednáním dopustil trestných činů krádež a poškození cizí věci. V případě dopadení mu hrozí až dva roky vězení.

Ponechat věci ve vozidlech bez dohledu je risk. Nenechávejte proto na sedadlech či odkládacích plochách žádné věci. Ani zavazadlový prostor auta není trezor. Mnohdy odcizená věc nemá takovou hodnotu jako škoda způsobená poškozením vozidla po vloupání.

15. listopadu 2019, por. Mgr. Simona Kyšnerová

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem