Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Věci v autech zaujaly zloděje

KROMĚŘÍŽSKO: Kroměřížští policisté včera přijali hned dvě oznámení týkající se vloupání do vozidel. 

Včera přijali kroměřížští policisté hned dvě oznámení týkající se vloupání do vozidel.

O svůj mobilní telefon tak během několika minut přišel šestačtyřicetiletý muž. Ten včera odpoledne jen na okamžik zaparkoval svou dodávku u krajnice na ulici 1. máje v Kroměříži. Řádně ji uzamkl a poté se na pět minut vzdálil. Když se vrátil k autu zpět, čekalo na něj nemilé překvapení. Zjistil, že mu někdo rozbil okénko pravých předních dveří a poté z přihrádky uprostřed palubní desky odcizil mobil v hodnotě tři a půl tisíce korun. Trojnásobně vyšší je však škoda, kterou zloděj způsobil poškozením vozidla. Ta byla předběžně vyčíslena na deset tisíc korun.

K další krádeži došlo v obci Hradisko. Pachatel si tam u hřbitova vyhlédl zaparkované auto značky Fiat. Zatímco byla řidička na hřbitově, rozbil na vozidle okno pravých předních dveří a ze sedadla spolujezdce odcizil její kabelku s osobními věcmi, mobilem a peněženkou s doklady a platebními kartami. Sedmatřicetileté ženě tak způsobil škodu odcizením věcí za bezmála osm tisíc korun a škodu poškozením okna ve výši tisíc korun.

V obou případech zřejmě pachatele ke krádeži navnadily právě věci, které majitelé ponechali viditelně ve vozidlech.

Opětovně proto apelujeme na řidiče, aby ve vozidlech neponechávali bez dohledu žádné věci. I zdánlivě bezcenná věc může pachatele navnadit ke krádeži. Mnohdy odcizená věc nemá takovou hodnotu jako škoda způsobená poškozením vozidla po vloupání.

1. listopadu 2017, por. Mgr. Simona Kyšnerová

Odkazy do noveho okna

vloupání do vozidel

vloupání do vozidel 

Detailní náhled

vloupání do vozidel

vloupání do vozidel 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem