Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Věci v autech lákají zloděje

KROMĚŘÍŽSKO: V pátek i v sobotu řešili policisté vloupání do vozidla. 

V předešlých dnech řešili policisté na Kroměřížsku hned dva případy vloupání do vozidel. V pátek zaujal neznámého pachatele notebook položený na sedadle spolujezdce. Majitel v brzkých ranních hodinách zaparkoval osobní automobil na odstavné ploše v obci na Bystřicku. Hodinu před polednem zjistil, že byl okraden. Zloděj rozbil sklo předních pravých dveří a vzniklým otvorem odcizil počítač v hodnotě osm tisíc korun. Při krádeži navíc způsobil i škodu poškozením dveří auta ve výši tři tisíce korun. Případ nyní řeší policisté v Bystřici pod Hostýnem.
Obdobným skutkem se zabývají také holešovští policisté. Ke krádeži došlo v obci nedaleko Holešova. O své doklady a peníze přišel šestašedesátiletý muž. I on zanechal příruční tašku v zaparkovaném osobním vozidle. Položil ji mezi sedadla na odkládací panel. Pachatel do vozu vnikl poté, co rozbil okno na dveřích řidiče. Odcizením tašky tak majiteli způsobil škodu tři a půl tisíce korun, poškozením automobilu pak škodu taktéž tři tisíce pět set korun.
 
Opětovně apelujeme na řidiče, aby ve vozidlech neponechávali bez dohledu žádné věci. I zdánlivě bezcenná věc může pachatele navnadit ke krádeži. Mnohdy odcizená věc nemá takovou hodnotu jako škoda způsobená poškozením vozidla po vloupání.
 
7. ledna 2013, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem