Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Věci v autě zřejmě přilákaly zloděje

KROMĚŘÍŽSKO: Pachatel rozbil okénko a odcizil dvě kabelky schované za sedadly. 

Včera odpoledne odstavila sedmapadesátiletá žena na parkovišti u hřbitova v obci Loukov svůj automobil. Vozidlo řádně uzamkla a poté se společně se sestrou vydala na hřbitov. Ženy se tam nezdržely déle jak čtvrt hodiny. Když se vrátily k autu, zjistily, že okno předních pravých dveří je rozbité a uvnitř vozu chybí jejich tašky, které před odchodem na hřbitov uschovaly za předními sedadly. Sestry tak přišly nejen o samotné kabelky, ale i o věci uložené v nich. Jednalo se o peněženky s osobními doklady a penězi a dále například o mobilní telefon, platební karty nebo dioptrické brýle či klíče. Škoda, kterou zloděj způsobil odcizením věcí, byla vyčíslena na bezmála třináct tisíc korun, škoda poškozením vozidla pak na dva tisíce korun. 
Po pachateli, který se tímto jednáním dopustil trestného činu krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, nyní pátrají bystřičtí policisté. V případě dopadení mu hrozí až dvouleté vězení.
 
Opětovně apelujeme na řidiče, aby ve vozidlech neponechávali bez dohledu žádné věci. Tašky, kabelky a různá zavazadla ponechaná uvnitř vozu jsou pro zloděje velkým lákadlem. I zdánlivě bezcenná věc může pachatele navnadit ke krádeži. Mnohdy odcizená věc nemá takovou hodnotu jako škoda způsobená poškozením vozidla po vloupání.
 
27. října 2015, por. Mgr. Simona Kyšnerová
Odkazy do noveho okna

vloupání do auta

vloupání do auta 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem