Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ve Zlíně řádí vandalové a zloději

ZLÍNSKO: Během tří dnů poškodili a vykradli několik vozidel.  

Zlínští policisté šetří hned tři případy poškozených či vykradených vozidel.

Poškození nové Škody Fabia přišla oznámit osmnáctiletá studentka ze Zlína. Vozidlo zaparkovala na ulici Štefánikova a po návratu k němu zjistila, že někdo poškodil přední část vozidla hlubokými vrypy. Po pár dnech na stejném místě poškodil vandal vozidlo mnohem víc. Tentokrát ho na několika místech potřísnil bílou hmotou, jež nejde odstranit a přidal další vrypy. Studentka škodu předběžně vyčíslila na dvacet tisíc korun. Policisté tento případ šetří jako poškození cizí věci s trestní sazbou až jeden rok odnětí svobody.

Další oznámení spočívalo v odcizení halogenových světlometů, což zjistil po návratu ke svému zaparkovanému vozu devětadvacetiletý muž z Bojkovic. Škodu Octavia zaparkoval v Rackové, a když se k ní po pouhé hodině vrátil, zjistil, že mu neznámý zloděj odcizil dva xenonové světlomety, startovací kabely a hasicí přístroj. Celkově mu způsobil škodu ve výši třicet tisíc korun. Jiné poškození vozidla nezjistil. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže s trestní sazbou až dva roky odnětí svobody.

A v dalších dvou případech zloděj odcizil z vozidel zaparkovaných v garáži a na parkovišti v centru Zlína během půl hodiny dámskou kabelku včetně peněženky s doklady, platební kartou a penězi. Do vozů se dostal po rozbití zadního okna. Škoda odcizením se vyšplhala na pět a dva tisíce korun, škoda poškozením prozatím nebyla vyčíslena. Policisté případy šetří jako krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku s trestní sazbou až dva roky odnětí svobody.

 

 

 

25. října 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem