Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ve Zlíně na krajském úřadě došlo k vraždě - AKTUALIZACE

ZLÍNSKÝ KRAJ: Střelec nejprve zabil svou bývalou přítelkyni a poté obrátil zbraň proti sobě. 

AKTUALIZACE:

V předešlých dnech ukončili krajští kriminalisté vyšetřování vraždy a sebevraždy, k nimž došlo koncem loňského července v budově Krajského úřadu ve Zlíně. Vyšetřovatel případ odložil podle §159a odst. 2 trestního řádu dle §11 odst. 1 písm. e) z důvodu nepřípustnosti trestního stíhání, neboť pachatel zemřel. Prokázalo se, že pachatelem byl muž, který se pokusil spáchat sebevraždu a později na následky zranění v nemocnici zemřel.  

22. února 2023, mjr. Mgr. Simona Kyšnerová

Dnes dopoledne krátce před půl desátou jsme přijali oznámení o tom, že v budově Krajského úřadu ve Zlíně došlo ke střelbě. Podle dosavadních informací devětadvacetiletý muž zastřelil svoji bývalou třicetiletou partnerku, zaměstnankyni úřadu a následně se neúspěšně pokusil o sebevraždu. Žena na místě zemřela. Střelec byl pod dohledem policistů převezen do nemocnice.

Podezřelý muž není oprávněným držitelem zbraně. Ke střelbě použil zbraň registrovanou na jinou osobu. Vzhledem k jeho zdravotnímu stavu s ním nemohou být provedeny žádné úkony trestního řízení. V nemocnici podstoupil operaci a podle zdravotníků je v přímém ohrožení života.

Ihned po oznámení na místo vyrazily dostupné síly a prostředky. Prvosledové hlídky, policisté z pohotovostně eskortního oddělení, policisté z obvodního oddělení, psovod se služebním psem, kriminalisté a městští strážníci. Budovu jsme uzavřeli a provedli kontrolu objektu. Žádná jiná podezřelá osoba se zde nenacházela. Následně jsme proto ponechali uzavřené pouze čtrnácté patro, kde k události došlo. Na místě jsou stále krajští kriminalisté, kteří zjišťují přesné okolnosti této tragédie.

28. července 2022, mjr. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem