Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ve Zlíně jej hledalo několik hlídek

ZLÍNSKO: On mezitím způsobil dopravní nehodu v Uherském Brodě.  

Krátce po devatenácté hodině oznámila na lince 155 padesátiletá žena ze Zlína, že má strach o život svého přítele. Ten údajně požil několik tablet Lexaurinu, které zapil pivem. Poté prý usedl za volant svého automobilu a odjel neznámo kam.
Do pátrání po hledaném vozidle a jeho řidiči se okamžitě zapojilo několik policejních hlídek nejen ve Zlíně, ale i v jeho okolí. Policisté prověřovali průjezdové kamery, snažili se s mužem spojit telefonicky, avšak vše bylo marné. Sedmadvacetiletý cizinec nereagoval ani na textové zprávy. Intenzivní pátrání trvalo asi hodinu. Po této době pohřešovaného muže kontrolovala hlídka uherskobrodských policistů jako pravděpodobného viníka dopravní nehody. Ta se stala v Uherském Brodě asi půl hodiny poté, co padesátiletá žena ze Zlína nahlásila skutečnosti, kvůli kterým se po jejím příteli pátralo.
Sedmadvacetiletý muž předjížděl ve směru na Luhačovice jiné vozidlo, a když se zařadil zpět do svého jízdního pruhu, nestihnul již zareagovat na dopravní situaci před ním. Tam totiž před přechodem pro chodce zastavil další vůz, do kterého zezadu narazil. Při nehodě se zranil spolujezdec z automobilu, se kterým se pohřešovaný cizinec střetl.
Přivolaný lékař u hledaného žádné známky po požití léků neshledal a také sám muž uvedl, že neměl rozhodně v úmyslu si nějak ublížit, či si dokonce sáhnout na život. Přesto si zadělal na pořádné problémy, neboť dechová zkouška odhalila, že se na jízdu posilnil větším množstvím alkoholu. Po nehodě nadýchal 1,45 promile alkoholu a je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

 

 

26. srpna 2014, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem