Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ve Žďáru nad Sázavou hořel sklad zábavní pyrotechniky

28. 5. 2012 Ve Žďáru nad Sázavou v ulici Bratří Čapků hořel sklad zábavní pyrotechniky. Okolí, ve kterém se nachází školka i škola, nebylo nutné evakuovat. Hašení ale trvalo několik hodin.  

Požár pyrotechniky Žďár nad Sázavou    

Požár skladu s pyrotechnikou Žďár nad Sázavou, zdroj: idnes.cz

Hořet začalo po půl deváté ráno. "V 8:35 došlo k zahoření a následnému výbuchu ve skladu," popsala policejní mluvčí Petra Šmídová.

Při výbuchu a následném požáru nebyl nikdo zraněn. Policie podle Šmídové nejprve zvažovala, že bude okolí skladu muset evakuovat, nakonec to ale nebylo potřeba.

 

Požár pyrotechniky Žďár nad SázavouPožár skladu s pyrotechnikou Žďár nad Sázavou, zdroj: idnes.cz
Požár zasáhl plochu o velikosti asi šedesáti čtverečních metrů. Podle mluvčí krajských hasičů Petry Musilové s ohněm bojovalo celkem šest jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů.

 

"Oheň je lokalizovaný, probíhá jeho hašení," informovala po 13. hodině Musilová. Zhruba za další hodinu bylo uhašeno. Škodu hasiči předběžně odhadují zhruba na 800 tisíc korun. Proč hořet začalo, nyní zjišťují vyšetřovatelé.

Starostka Žďáru Dagmar Zvěřinová ČTK řekla, že radnici bude zajímat, jestli uskladněná pyrotechnika nepřesáhla povolené množství. Podle majitele skladu a firmy na profesionální ohňostroje Luboše Smištíka fungoval objekt pouze jako příruční sklad.

"V něm může být maximálně 300 kilogramů pyrotechniky, podobně jako třeba v obchodních domech. To množství nebylo překročeno," řekl Smištík ČTK. Ve skladišti podle něj nebyl žádný zaměstnanec.

Zdroj: idnes.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem