Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Ve vysoké rychlosti havaroval a zemřel

ČESKOLIPSKO - Policejní hlídka, která vykonávala kontrolu v obci Stružnice, se vydala za vozem, který projel kolem ní ve vysoké rychlosti. Auto našli havarované, řidiče mimo vůz, mrtvého. 

Smrtí skončila v sobotu před půlnocí riskantní jízda 44letého muže z Českolipska.

Krátce před půlnocí projel kolem policejní hlídky, která vykonávala kontrolu v obci Stružnice, řidič v osobním vozidlem VW Golf. Řidič projel kolem policejního vozu vysokou rychlostí, proto policisté zapnuli výstražná světla a začali jej pronásledovat. Rychlost vozu byla opravdu vysoká, mezi ním a policejním vozem  byl zhruba tři sta metrů odstup. Následně ho policisté ztratili úplně z dohledu, nicméně za ním pokračovali dál. Auto pak našli havarované mezi obcemi Jezvé a Horní Police. Řidič byl nalezen mimo vozidlo, bez známek života.

Podle šetření na místě havárie, které prováděli policisté ze skupiny dopravních nehod Česká Lípa, vyjel řidič pravděpodobně v důsledku vysoké rychlosti mimo vozovku. Auto porazilo směrový sloupek, oplocení u dvou domů a pokračovalo v jízdě silničním příkopem. Následně se několikrát přetočilo přes střechu a zůstalo státnv pravém jízdním pruhu na vozovce. Řidič zřejmě nebyl připoután, neboť byl z vozu katapultován a nalezen na opačné straně,  v silničním příkopu, několik metrů od vozu. Jeho zranění byla tak závažná, že jím přímo na místě podlehl.

Na místě pracoval i policejní psovod, který se psem propátrával terén a vyloučil tak domněnku, že bylo ve vozidle více osob. To nakonec bylo vyvráceno i svědeckými výpověďmi.

V rámci vyšetřování nehody byla nařízena soudní pitva ke zjištění příčiny smrti 44letého muže, provedeny budou i toxikologické rozbory, jejichž výsledky potvrdí či vyvrátí, zda pil  muž před jízdou alkohol.

Z důvodu vyšetřování nehody byla silnice mezi obcemi Jezvé a Horní Policie úplně uzavřena. Policisté pracovali na místě do téměř čtvrté hodiny ranní.

 

21. 12. 2014
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem