Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ve Vrběticích začala sloužit dvě nová vozidla

Od úterý mají pyrotechnici a zlínští policisté k dispozici výkonné terénní vozy. 

Slavnostní předání nově pořízených vozidel se uskutečnilo v úterý dopoledne přímo před areálem muničních skladů ve Vrběticích, kde vozidla předal policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý. Klíče od vozidel si převzali plk. Jindřich Kučera, náměstek ředitele Krajského ředitelství policie Zlínského kraje a plk. Michal Dlouhý, ředitel Pyrotechnické služby Policie České republiky.
 
Jedná se o vozidla Mitsubishi Pajero LWB 4x4, která budou sloužit k přepravě policistů a materiálu v těžko přístupném terénu ve Vrběticích.  Nákup vozů byl financován z rozpočtu Policie České republiky a pořizovací cena obou vozidel byla 2 363 930korun. Pyrotechnická služba do současné doby používala několik starších terénních vozidel, která však nedosahovala takové terénní prostupnosti, jako nově pořízené vozy. Po ukončení opatření ve Vrběticích budou vozidla dále sloužit policejním pyrotechnikům a zlínským policistům.
 
Pyrotechnická služba, která jen v minulém roce realizovala bezmála tři tisíce výjezdů k zajištění munice a výbušnin, bude v tomto roce obměňovat svůj vozový park. Převážná většina výjezdů je do obtížně přístupných lokalit, proto se obměna bude týkat zejména zastaralých terénních vozidel.
 
Na odklízení následků výbuchu a zabezpečení muničních skladů se aktuálně podílí přibližně 40 policistů z různých útvarů, střídajících se ve dvanáctihodinových směnách. Mezi policisty je každý den až osm pyrotechniků, kteří se účastní na vyskladňování a asanaci rozlehlého areálu. Nepřetržitě jsou také připraveny zakročit dvě výjezdové skupiny, tvořené dvanácti policisty z pořádkových jednotek krajů. Do současnosti bylo z Vrbětic vypraveno 118 transportů výbušnin a munice. Převozy do muničního skladu v Květné jsou pod dohledem policistů a vojáků.
 
14. dubna 2015
kpt. David Schön
tiskový mluvčí, Policejní prezidium
Odkazy do noveho okna

vrbětice.1

vrbětice.1 

Detailní náhled

vrbětice.2

vrbětice.2 

Detailní náhled

vrbětice.3

vrbětice.3 

Detailní náhled

vrbětice.4

vrbětice.4 

Detailní náhled

vrbětice.5

vrbětice.5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem