Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ve Vrběticích jsme opět zmenšili střežený prostor

ZLÍNSKO: Připravujeme se na ohledání místa činu.  

Policisté v areálu muničních skladů ve Vrběticích po několika týdnech práce ukončili ohledání všech skladovacích budov, z nichž jsme koncem loňského roku odvezli veškerý výzbrojní materiál a munici. Nyní probíhají přípravné práce na ohledání obou míst explozí. Spočívají v podrobném vyhodnocení a posouzení situace a terénu, kontrole prostoru, přesném vymezení, vyměření a vytyčení rozsahu prostranství, které bude nutné později důkladně ohledat. Některá místa, určená k ohledání, jsou nepřehledná a neprostupná, zarostlá hustou vegetací, kterou je potřeba na několika místech zlikvidovat. S ohledáním míst výbuchů začneme v okamžiku, kdy budou hotové veškeré přípravné práce a kdy bude dokončeno kompletní technické zázemí pro skupinu policistů, kteří budou v epicentrech pracovat.

Díky příznivým povětrnostním podmínkám prováděla po celý minulý týden asi dvacítka policistů pod vedením pyrotechniků v jihozápadním prostoru střeženého areálu povrchový sběr úlomků munice. Za týden se jim podařilo důkladně prohledat oblast od hlavní brány muničních skladů až po obec Lipová. Při své činnosti nenašli nic, co by ohrožovalo obyvatele okolních obcí. Ode dneška jsme proto mohli opět zmenšit střežený prostor o více než stovku hektarů a umožnit majitelům pozemků jejich obhospodařování. Zároveň se zmenšením perimetru jsme povolili plné obnovení provozu všech firem v areálu Vlárských Strojíren, kde už nyní nejsou žádná omezení v chodu jednotlivých podniků.

Na příští týden naplánoval velitel zásahu další, v pořadí již čtvrtou, schůzku se starosty jednotlivých obcí z okolí muničního areálu, kterých se jednotlivá omezení nejvíce týkají. Bude je opět podrobně informovat o veškerých činnostech, které v areálu probíhají a o postupu jednotlivých prací.

 

 

30. března 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem