Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ve vozidle cestovaly tři děti bez autosedaček

KLADENSKO – Řidič nevlastnil ani řidičské oprávnění, neboť byl v zákazu řízení. 

Policisté oddělení hlídkové služby v dopoledních hodinách v rámci výkonu služby prováděli kontrolní činnost v ulicích města Kladna.  Krátce po desáté hodině policisté zaznamenali mezi ulicemi Americká a Holandská projíždějící osobní vozidlo tovární značky Peugeot, ve kterém bylo spatřeno stojící dítě uprostřed vozidla mezi sedačkami. Z těchto důvodů se policisté rozhodli vozidlo zastavit a zkontrolovat posádku. Policejní hlídka vyzvala řidiče k předložení dokladů potřebných pro řízení motorových vozidel. Policejním šetřením bylo zjištěno, že se jedná o čtyřiadvacetiletého muže z Prahy, který doznal, že řidičský průkaz nevlastní, neboť mu byl odebrán. Policisté dále řidiče vyzvali k dechové zkoušce a testu na drogy a oba výsledky byly s negativním výsledkem.    

Následně policisté zkontrolovali další osoby ve vozidle. Jako spolujezdkyně se na zadních sedačkách nacházela osmadvacetiletá žena, která držela v náručí roční dítě, vedle ní uprostřed byla stojící dvouletá dívenka a sedící osmiletý chlapec. Nikdo z nich nebyl připoután bezpečnostním pásem a ani jedno dítě nebylo umístěno v autosedačce. Za tento skutek bylo řidiči sděleno podezření z přestupku v dopravě.

Policejní hlídka podezřelého řidiče zadržela a eskortovala na policejní služebnu obvodního oddělení k provedení prvotních a procesních úkonů. Řidiči byl v letošním roce již dvakrát vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, a to nejprve Magistrátem hlavního města Praha a poté MM Kladna.

Policisté v současné době tento případ prošetřují a muž je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za který mu hrozí maximální trest odnětí svobody až na 2 roky.   

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

6. června 2019

vytisknout  e-mailem