Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Ve Višňové hořela stodola

VIŠŇOVÁ - Z 26. na 27. prosince došlo v noční době k požáru stodoly v části zvané Víska. Policisté nyní prověřují, zda požár nezaložil někdo úmyslně. 

Během čtvrteční noci z 26. na 27. prosince došlo v obci Višňová, části Víska, zatím z nezjištěných příčin k požáru stodoly, která se nachází u obytného domu. Na místě zasahovali hasiči Hasičského záchranného sboru Višňová, kteří lokalizovali požár. Na místě byli přítomni policisté z Obvodního oddělení Frýdlant, kriminalistický technik Krajského ředitelství policie Libereckého kraje a psovod se služebním psem - specialistou na detekci akcelerantů hoření. Služební pes na místě označil možné místo založení požáru. Na místě byl rovněž přítomen i vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje, který vypracuje Odborné vyjádření, které bude rovněž rozhodující pro výsledek šetření.  Na shořelé stodole vznikla předběžná škoda 200 tisíc korun a na uchráněných hodnotách majetku je předběžná škoda přes půl miliónu korun.

Policisté ve věci zahájili šetření pro podezření ze spáchání přečinu "Poškození cizí věci", neboť ze získaných informací na místě požáru vzniklo podezření, že by požár mohl založit někdo úmyslně. V případě, že se tato skutečnost prokáže, hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
30. prosince 2013

vytisknout  e-mailem