Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ve Vídni ukradl lodní motory

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté zadrželi zloděje v době, kdy rakouští majitelé o krádeži ještě nevěděli. 

 

Poledne v pondělí 3. října přineslo řadu překvapení pro policisty, zloděje i skupinu okradených majitelů. Hradišťští dopravní policisté totiž při kontrole zákazu projíždění Huštěnovicemi zastavili zloděje, který jel z Vídně s autem a lodními motory, o jejichž krádeži ještě majitelé ani nevěděli.

Dopravní policisté chtěli nejdříve po muži doklady k řízení a k vozidlu. Jediné, co jim pětadvacetiletý cizinec mohl dát, byl občanský průkaz. Řidičské oprávnění nikdy nevlastnil a doklady k autu také neměl. Policisté si všimli, že VW Multivan má poškozenou spínací skříňku a zámek na dveřích. V autě byly uloženy lodní motory.

Přivolaní kriminalisté začali u rakouských policistů prověřovat, odkud pochází motory a jestli po autě není vyhlášeno mezinárodní pátrání. Rakouští kolegové hradišťským kriminalistům oznámili, že nikdo krádež zmíněného auta ani motorů neoznámil. Zavolali ale majiteli auta do Vídně, který nejdříve tvrdil, že je přeci vše v pořádku. Pak ale vyšel ven a uviděl, že dodávka před domem nestojí. Jak by také mohla, když byla zastavena v Huštěnovicích! Rakouští policisté zjistili, že lodní motory chybí na člunech a lodích v nedaleké loděnici.

Na muže byl vydán evropský zatýkací rozkaz. Na jeho základě hradišťští kriminalisté mladého muže z jedné z pobaltských republik zadrželi a umístili do policejní cely. Po výslechu byl podezřelý muž eskortován do policejní cely v Brně, kde čeká na rozhodnutí soudu o uvalení předběžné vazby, která by měla zajistit jeho vydání do Rakouska k dalšímu trestnímu řízení.


 

5. říjen 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

1 zajistene motory a clun

1 zajistene motory a clun 

Detailní náhled

2 zajistene motory a clun

2 zajistene motory a clun 

Detailní náhled

3 zajistene motory a clun

3 zajistene motory a clun 

Detailní náhled

4 zajistene motory a clun

4 zajistene motory a clun 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem