Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ve vazbě si vyslechl obvinění ze sedmi skutků

ZLÍNSKO: Recidivistovi hrozí již po třinácté odsouzení.  

Kriminalisté obvinili šestatřicetiletého muže z obce na Valašskoklobucku ze zločinu násilí proti úřední osobě a přečinů krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Muž je stíhaný vazebně. V případě odsouzení a prokázání viny mu hrozí až šest let za mřížemi.
 
Pro policisty v okolí je tento muž již dlouho známý pro násilnou a majetkovou trestnou činnost. Byl již 12 x soudně trestán. Tentokrát mu sdělili obvinění za 6 krádeží, poškození cizí věci a porušování domovní svobody, kterých se dopouštěl se svými kumpány, čtyřiadvacetiletým a sedmadvacetiletým mladíkem z malé obce v regionu. Oba si vyslechli obvinění ze stejných přečinů. Společně od 28. května do 8. července odcizili v chatách, ve skladu firmy, v kůlně, v rodinném domě a v osobním autě elektrické nářadí, sekačky na trávu, benzín, nepohrdli ani slivovicí či elektronikou. Z rodinného domu odnesli mimo jiné dvacet tisíc korun a šperky; při odchodu poleptali neznámou látkou koberce a ložní prádlo. Celkově způsobili krádežemi a poškozením zařízení škodu ve výši bezmála 160 tisíc korun. Ve všech případech byl organizátorem krádeží nejstarší z nich. Nikdy však svým pomocníkům nedal za pomoc peníze. Některé uloupené předměty již policisté dohledali a po provedení policejních úkonů je vrátí jejich majitelům, po ostatních věcech pátrají.
 
Navíc sdělili kriminalisté šestatřicetiletému muži již obvinění ze zločinu násilí proti úřední osobě. 9. července letošního roku najížděl pod vlivem drog na policisty, ujel, z auta po zastavení utekl a nakonec ho dohledal v Otrokovicích policejní pes. Soudce akceptoval návrh kriminalistů na uvalení vazby pro nenapravitelného recidivistu. Za stejný trestný čin byl již před dvěma lety odsouzen Okresním soudem ve Vsetíně.
 
 
 
3. srpna 2015, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem