Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ve sklepě si upravil zbraně

nehoda u Václavova 

Nehoda s osmi zraněnými
Mezi Václavovem a Bruntálem došlo v odpoledních hodinách dne 16.9.2008 k dopravní nehodě při které se zranilo osm osob.
38letý muž s vozidlem Mercedes Benz Sprinter jel ve směru od Bruntálu a nepřizpůsobil rychlost vozidla stavu komunikace a povětrnostním podmínkám a v pravotočivé zatáčce   zřejmě nezvládl řízení. Vyjel do protisměru, kde se levou stranou mercedesu střetl s vozidlem Volkswagen Transportér, který řídil 42letý muž. V transportéru se nacházelo deset osob. Při nehodě se řidič mercedesu vážně zranil a byl v kritickém stavu převezen do nemocnice v Ostravě. V druhém vozidle byly zraněny dvě ženy středně těžce a pět osob bylo převezeno do nemocnice na pozorování a ošetření drobných tržných ran. Požití alkoholu bylo u staršího řidiče vyloučeno dechovou zkouškou, u těžce zraněného řidiče nebylo možno dechovou zkoušku provést a tak mu byla odebrána ke zjištění případného alkoholu krev v nemocnici. Další okolnosti, příčinu a míru zavinění nyní intenzivně šetří služba kriminální policie a vyšetřování. 
  
Ve sklepě si vyrobil zbraně i náboje
Z trestného činu nedovoleného ozbrojování byl v těchto dnech obviněn 27letý muž z Osoblahy. Svého trestního jednání se měl dopustit tím, že ve svém bydlišti si v roce 2007 doma ve sklepě v dílně upravil dvě plynové zbraně do provedení jako jednoranové pušky tuzemské výroby a upravenou hlaveň bez mušky a chránítka. Také držel krátkou výstřelnou nábojnici z náboje tuzemské výroby Sellier a Bellot. Policisté zbraně a další věci zajistili při domovní prohlídce. Obviněný není vlastníkem zbrojního průkazu a doma si vyráběl i perkusní zbraně a jejich náboje.
  
Loupež si vymyslel
Policisté od 7.9.2008 šetřili loupežné přepadení 47letého muže. V Lomnici ho měli přepadenou tři neznámí pachatelé a uhodit ho do hlavy. Když upadl na zem, tak mu měli odcizit pánské hodinky, mobilní telefon a peněženku s finanční hotovostí 4 300 Kč. Muž byl pod vlivem alkoholu a policisté mu naměřili v dechu 3.03 promile. Při dalším šetření zjistili, že muž si celou událost vymyslel v důsledku své opilosti.
  
Pod informační tabulí založil požár
Dosud neznámý pachatel přistoupil v lesním porostu skládky v Krnově na Staré Ježnické v době od 13. do 14.9.2008 k informační tabuli, která je vyrobena ze dřeva a plastu. Pod tabulí si přinesl větve a klestí a založil oheň. Ten částečně zničil tabuli ohořením. Způsobená škoda činí 7 tisíc Kč.
  
Vozidlo, které nebylo jejich, prodali
Z trestného činu podvodu byli v těchto dnech obviněni dva muži (32 a 34 let). Svého trestního jednání se měli dopustit tím, že dne 27.6.2008 mladší obviněný kontaktoval 74letého muže a nabídl mu zprostředkování koupě nepojízdného nákladního vozidla Avia. Poškozenému uvedl, že vlastníkem je jeho známý a ještě téhož dne se spolu vydali do obce Krásné Loučky. Zde se poškozený seznámil se starším obviněným, který se vydával za majitele avie. Dohodli se na prodeji vozidla a poškozený jim předal kupní cenu ve výši 5 tisíc Kč. Peníze si oba obvinění mezi sebe rozdělili a užili pro svou potřebu. Poškozený si chtěl následně vozidlo vzít , ale to již na smluveném místě nebylo.
  
Přejela do protisměru a vážně zranila dalšího řidiče - zahájení trestního stíhání
Policejní komisař SKPV zahájil v těchto dnech trestní stíhání 35leté ženy pro trestný čin ublížení na zdraví. Toho se měla dopustit tím, že dne 5.5.2008 mezi Krnovem a Červeným Dvorem řídila vozidlo Opel a při průjezdu pravotočivou zatáčkou na mokrém povrchu nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu vozovky. Dostala smyk a přejela do levé jízdní poloviny. Zde se čelně střetla s protijedoucím vozidlem Škoda Fabia 54letého řidiče. Škodovka byla po střetu odhozena do příkopu. Při nehodě došlo k těžkému zranění řidiče, který utrpěl zlomeninu levé kosti spánkové, tržně zhmožděnou ránu hlavy, levého obočí, pravého kolena, zlomeninu 8. a 9. žebra, zlomeninu prsní kosti, otřes mozku a krevní podlitiny obou víček. Ještě nyní se pro zranění léčí. Způsobená škoda činí 150 tisíc Kč.
  
Řidič nepřizpůsobil jízdu mokré vozovce
Mezi obcemi Nové Heřmínovy a Zátor dne 16.9.2008 v 09.00 hodin došlo k dopravní nehodě dvou vozidel. 56letý řidič osobního auta Renault jedoucí ve směru od Nových Heřmínov nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze komunikace. Při průjezdu pravotočivé zatáčky dostal na mokrém povrchu smyk a vyjel do levé poloviny vozovky. V tu dobu jel v protisměru 29letý řidič s nákladním vozidlem Volkswagen. Oba vozy se střetly přední částí. Řidič renaultu vyvázl z lehkým zraněním. Druhý řidič zraněn nebyl. Celková způsobená škoda činí 90 tisíc Kč.
  
 
 
vrchní inspektor nprap. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem