Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Ve dvou případech řídili pod vlivem alkoholu

KARLOVARSKO – Policisté jim naměřili přes 2,2promile alkoholu. 

Policisté na Karlovarsku řeší několik případů, kdy řidiči usedli za volant pod vlivem alkoholu. Policisté z dopravního inspektorátu v Karlových Varech řeší případ 19letého muže z Karlovarska. Ten měl 26. prosince roku 2018 řídit osobní motorové vozidlo značky Seat v Nové Roli po ulici Nádražní směrem k ulici Chodovská. Tam měl muž narazit do zaparkovaného vozidla. Šetřením policistů bylo zjištěno, že řidič usedl za volant pod vlivem alkoholu. Dechovou zkouškou mu byly naměřeny hodnoty 2,25 a 1,56promile alkoholu v dechu. Řidič vozidla se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření. Po odebrání krevního vzorku, lékaři muži zjistili přítomnost alkoholu v krvi v hodnotách 2,34 a 2,28promile alkoholu. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a další jízdu mu zakázali. Svým jednáním způsobil poškozenému škodu okolo 70 tisíc korun.

Další případ se stal 22. prosince roku 2018 v Ostrově. Šestadvacetiletý muž ze Strakonic měl v ranních hodinách řídit vozidlo značky Škoda Fabia v Ostrově v protisměru v jednosměrné ulici Lidická směrem k ulici Jáchymovská. V této ulici byl řidič policejní hlídkou zastaven a zkontrolován. Policisté s mužem provedli orientační dechovou zkoušku. Ta vyšla s pozitivním výsledkem 1,14 a 1,13promile alkoholu v dechu. I v tomto případě se řidič dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření v nemocnici. Další jízda mu byla zakázána.

V obou případech policisté řidičům sdělili podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny hrozí 19letému muži trest odnětí svobody až na 3 roky a 26letému muži trest odnětí svobody až na 1 rok.

nprap. Mgr. Soňa Podlahová
24. 1. 2019

vytisknout  e-mailem